Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Plăcerea mea vinovată – aripioarele lipicioase de la Picaso

Plăcerea mea vinovată – aripioarele lipicioase de la Picaso

Să te numești Picaso cu „s” intenționat, să ai locația într-un spațiu obscur pe o străduță ascunsă turiștilor, dar să reziști în pandemie și să fii printre cele mai recomandate restaurante din Sibiu, asta înseamnă să gătești bine. Chiar foarte bine.

Picaso e genul de restaurant pe care îl alegi atunci când știi ce să alegi. „Parcă aș mânca o pizza, dar nu știu de unde să comand, că aia e cu blatul ars, cealaltă are topping puțin... ba nu, ar merge niște paste, deși n-am mai mâncat o ciorbă de o săptămână și mi-e poftă...”. Exact în momente precum acesta este bun Picaso, când face prietena fițe la mâncare. La Picaso comanzi orice vrei tu și nu poți să greșești, mâncarea e simplă, corectă și bună. Într-un fel, Picaso e ca un WV Golf din 2013.

Dar dacă nu vrei ceva simplu doar ca să-ți umpli stomacul, ci cauți un fel de mâncare după care să te lingi pe degete, atunci aripioarele lipicioase de la Picaso sunt tot ce ai nevoie. Bine, în funcție de preferințe, poți oscila spre coastele lipicioase porc, aripioarele Jagermeister sau cele crocante. Tot te vei linge pe degete. N-au nicio legătură cu ce găsești similar în marile lanțuri fast-food. Aripioarele lipicioase de la Piasco sunt verificate una câte una, tăiate, condimentate și gătite să ți se topească în gură. La final sunt date prin sosul ușor dulceag, cu valențe picante, în funcție de preferințe. De obicei vin la pachet cu o porție de cartofi wedges și un mic recipient cu sos cu aromă de usturoi, dar nu mujdei – mare atenție! Și dacă iei meniul, primești și mici ciocănele de pui. Garantez că după o porție de aripioare sau de coaste vei avea un maldăr mare de șervețele în față și un zâmbet pe față.

Dacă mâine începe războiul și Rusia invadează Ucraina, îmi comand aripioare lipicioase de la Picaso, atât de ”mâncare de confort” mi se pare.

Dacă săptămâna viitoare inflația trece de 11% și se anunță noi scumpiri în valuri, întâi înjur guvernul apoi îmi comand o porție de coaste de la Picaso, că pe urmă nu știu dacă-mi mai permit.

În fine, dacă poimâine îmi găsesc mașina lovită în parcare cu aripa înfundată și vopseaua sărită, nu mă apucă să postez pe grupuri mesaje puerile de tipul: ”Ai 12 ore să mă contactezi altfel merg și te dau pe mâna Poliției!”. Nu, îmi comand o porție de aripioare și apoi îmi repar mașina pe banii mei că oricum asta se va întâmpla.

În fine, ați înțeles ideea. O porție de aripioare costă între 22 și 30 de lei, depinde de care vrei. Coastele costă 39 de lei. Garantez că nu-ți mai trebuie nimic la stomac pe ziua respectivă. Bine, ei au și ciorbe la 15 lei, paste la 20 și ceva de lei, ba chiar și salate, dar nu merită. Strici aripioarele dacă îți iei salată la ele.

Nici nu mai știu de câte ori am mâncat de la Picaso, de fiecare dată ireproșabil. Și nici nu știu cum arată pe dinăuntru restaurantul. Nu știu dacă merită să mergeți până acolo.

Dacă vă interesează detalii ”picante” precum cine gătește la Picaso, al cui e restaurantul și de ce, vedeți aici ce scriam în urmă cu șase ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Cititor

Acum 9 luni

Pana la urma urmei cum se cheama restaurantul? Piscaso, Piasco sau Picaso?
Raspunde

222

Acum 9 luni

fIASCO!

Raspunde

Lol

Acum 9 luni

''Aripioarele lipicioase de la Piasco sunt verificate una câte una, tăiate, condimentate și gătite să ți se topească în gură.''
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus