Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Noi reguli la centrele de evaluare COVID-19. Prezentarea se face în primele 5 zile de la pozitivare

Noi reguli la centrele de evaluare COVID-19. Prezentarea se face în primele 5 zile de la pozitivare

Au fost anunțate noi reglementări cu privire la centrele de evaluare a pacienților COVID-19. Astfel, în cazul unui test pozitiv și a deciziei de a merge la un medic, oamenii trebuie să se prezinte în termen de cinci zile și nu de șapte cum era până acum. Spitalul TBC anunță o serie de noi reguli în acest context. Pe lângă centrul de la acest spital, în municipiul Sibiu mai sunt alte trei astfel ce centre: la Spitalul Județean, la Spitalul CF și la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie.

Reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu anunță modificări în programul centrului de evaluare a pacienților COVID cu simptome ușoare și medii în contextul unor noi reglementări. Astfel, toți cei care au un test pozitiv și doresc să fie văzuți de un medic trebuie să facă obligatoriu în primele 5 zile de la înregistrarea rezultatului pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2.

Citește și „Centrele de evaluare sunt deschise de astăzi. Pacienții COVID pot merge pentru control”

De asemenea, având în vedere că investigațiile în centrul de evaluare COVID-19 sunt realizate în regim spitalizare de zi și presupun recoltare analize medicale și efectuare radiografii pulmonare, prezentarea la centrul de evaluare deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie se va face până, cel târziu, la orele 13:00, astfel încât până la ora 14.00 să poată fi eliberate rezultatele.

Centrul funcționează la parterul spitalului, Pavilionul COVID-19 și este deschis de luni până vineri, între orele 8.00 - 14.00.

Citește și „Locația centrelor de evaluare din Sibiu. Ce au propus spitalele”

Pacienții care se adresează centrului trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate. Nu este necesar bilet de trimitere și nici programare.

„Vă reamintim că în centrul de evaluare și tratament pot fi evaluati doar pacienti care au deja un test COVID-19 pozitiv efectuat de un centru autorizat: medic de familie, centre de testare, farmacii sau laboratoare de analize medicale, astfel încât să fie înregistrate ca persoane COVID-19 pozitive, în platforma Corona FORMS.

Până în prezent, în Centrul de Evaluare COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu s-au prezentat un număr de 144 pacienți, 22 dintre aceștia rămânând internați în regim spitalizare continuă”, transmit reprezentanții spitalului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus