Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Sibienii ajută mai mult refugiații decât autoritățile: de la transport, la masă și casă

Sibienii ajută mai mult refugiații decât autoritățile: de la transport, la masă și casă

Două centre de colectare de bunuri pentru refugiații din Ucraina au fost anunțate deja în Sibiu, în cursul acestei zile. Sibienii se mobilizează și îi ajută cu tot ce pot pe oamenii care fug din calea războiului, indiferent dacă este vorba de un acoperiș deasupra capului, transport de la graniță sau donații de haine și mâncare ori jucării pentru copiii refugiaților.

Un sibian care locuiește în apropierea unei hale de 300 de metri pătrați s-a gândit să ia legătura cu proprietarii ei și să o transforme într-un centru de colectare donații pentru refugiați. Centrul va fi amenajat și curățat în cursul acestei zile și mâine dimineață, urmând ca mâine la amiază să fie deschis tuturor celor care vor să lase haine, mâncare și alte obiecte pe care le pot lăsa pentru ucrainenii care vor ajunge la Sibiu.

„Situația pe care o avem la doi pași de noi nu te face să devii insensibil la treburi de genul acesta. Știind că oamenii au nevoie, aici lângă garajul meu este o hală goală, nefolosită, am văzut că este cerere pentru zona Sibiului pentru un punct de colectare și am zis să lansez o întrebare. Am stat de vorbă cu oamenii, au părut încântați să ajute și am zis de ce nu. Am o colaborare cu câteva persoane de bună credință, acum o să începem să facem curățenie înăuntru și de mâine, de la ora 12, oamenii vor putea veni să doneze”, povestește Alex Marian.

Sibianul spune că deja s-au anunțat destul de mulți oameni care vor să doneze și se bucură că acum au un loc unde să facă asta. Centrul va fi deschis pe str. Tractorului Nr. 10. Cei interesați pot să sune la numărul de telefon 0756 935 487 sau pot să meargă direct la hală.

Citește și O sibiancă cere ajutor pentru nepotul de 14 ani din Ucraina. „Este foarte speriat”

„Suntem ca frații”

Un centru de colectare se deschide și la Organizația Tinerilor Basarabeni. Cei care fac parte din organizație spun că „ar fi ciudat” să nu îi ajute pe cei care le sunt ca frații.

„Noi fiind basarabeni cred că ne este mai aproape teama aceasta de război. Ucraina ne este țară vecină și suntem ca frații. Ar fi ciudat să nu ne ajutăm. Ne-am gândit că ar fi potrivit să facem ceva pentru ei”, spune Mihaela Sârghi, din partea organizației.

Spațiul de donații va fi deschis pe strada Banatului nr. 6, la Centrul SmartHub, în fiecare zi între orele 14-20. Cei care vor să doneze pot să contribuie cu produse alimentare, produse de igienă, medicamente, haine, plăpumi sau cearceafuri, iar bunurile adunate vor fi duse de voluntari oriunde este nevoie, inclusiv în Siret și la alte centre.

Citește și ZIUA 2. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Imagini dramatice cu tancurile rusești care trec peste mașini și oameni. Ce sunt sfătuiți să facă cei din Kiev când văd trupe inamice

Sibienii pleacă spre granițe și oferă cazare

Oamenii se mobilizează și în ceea ce privește transportul refugiaților de la granițe spre Sibiu. Cel puțin un sibian a pornit astăzi la drum, iar alții au anunțat că vor pleca mâine dimineață spre Vama Siret. Totodată, mai mulți sibieni și-au anunțat intenția de a oferi cazare familiilor care vin din Ucraina și au nevoie de adăpost.

De asemenea, două companii - Modular Plus și Continental Sibiu - au anunțat până în prezent că oferă locuri de muncă refugiaților care vor ajunge la Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

No Name

Acum 7 luni

Titlul mi se pare periculos pentru ca va transpune in imaginea celor impotriva autoritatilor si sunt unii p-aici care va vor transforma in auristi, sosoci, putinisti etc! Nu mai ai voie sa gandesti liber sau sa spui ce gandesti pentru ca esti etichetat imediat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus