Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

„Toleranță mai mult decât iubire” - o campanie despre sărăcie, violență și vulnerabilitate, la Muzeul Brukenthal

„Toleranță mai mult decât iubire” - o campanie despre sărăcie, violență și vulnerabilitate, la Muzeul Brukenthal

În luna februarie, Muzeul Național Brukenthal a inițiat o campanie de conștientizare prin cultură. „Toleranță mai mult decât iubire” este numele campaniei prin care reprezentanții Muzeului își doresc să atragă atenția asupra violenței domestice, dar și asupra vulnerabilității în fața abuzului. 

În prezent, campania se desfășoară prin conturile de Facebook și Instagram ale Muzeului Național Brukenthal. Colecțiile Muzeului Național Brukenthal cuprind picturi ale căror teme ilustrează sărăcia, bătrânețea, vulnerabilitatea în fața abuzurilor sau inadecvarea la criteriile estetice consacrate. Postările sunt alcătuite dintr-un poster tematic și un conținut informativ adaptat mediului de comunicare. Au fost lansate deja afișul împreună cu argumentul proiectului și două materiale tematice privind violența domestică și vulnerabilitatea vârstei a treia.

„Deoarece comunicarea mijloacelor de combatere a lipsei de incluziune nu sunt niciodată suficiente, în abordarea pe care o propunem folosim picturi ale căror teme ilustrează sărăcia, bătrânețea, vulnerabilitatea în fața abuzurilor, inadecvarea la criteriile estetice consacrate, accentuând aspectul egalității de gen deoarece, în cazul fiecărei categorii defavorizate, femeile sunt mai afectate decât bărbații. Tablourile realizate cu secole în urmă ilustrează disfuncții sociale nerezolvate până în zilele noastre, iar actualitatea scenelor prezentate constituie o atenționare în plus asupra nevoii stringente de conștientizare și informare”, transmit reprezentanții Muzeului.

„Informarea rămâne un mijloc accesibil tuturor”

Campania va continua în săptămânile următoare în mediul online. Vor fi abordate noi teme, se va organiza un concurs și se va finaliza cu o expoziție online de unde întreaga serie de postere în format pdf va putea fi descărcată de cei care au mijloacele necesare și își doresc varianta tipărită.

„Suntem conștienți de puținele mijloace pe care fiecare dintre noi le are, din punct de vedere individual, în lupta cu probleme sociale ale căror anvergură și complexitate țin de istoria mentalităților și se regăsesc peste tot în lume. Cu toate acestea, informarea rămâne un mijloc accesibil tuturor. Atunci când nu avem resurse materiale, emoționale sau timp, putem disemina informații precum numere de telefon gratuite pentru asistență și suport sau ne putem asuma simpla atitudine de recunoaște a faptului că avem aceste probleme și nu alegem să le ignorăm”.

O expoziție specială

Campania va cuprinde și expoziția „Terapie pentru un nou început”. Aceasta este organizată împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și cuprinde picturi ale Alexandrei Ursu, rezident al Centrului de Abilitare și Reabilitare „Sfântul Nectarie” Mediaș.

„Expoziția susține egalitatea de șanse. Alexandra provine dintr-un mediu defavorizat și suferă de mai multe afecțiuni printre care hipoacuzie și dislalie hipoacuzică. Vernisajul expoziției va avea loc în Palatul Brukenthal, miercuri, 2 martie, orele 12:00”, mai arată cei care se ocupă de proiect.

Pe lângă cele menționate, se dorește și organizarea unei expoziții în Piața Mare, expoziție care să ilustreze tema campaniei.  „De asemenea, sperăm să găsim resursele financiare pentru organizarea unei expoziții „Toleranță mai mult decât iubire” în Piața Mare, adresată celor care nu folosesc mijloacele de comunicare online dar și celor care nu constituie încă publicul Muzeului Național Brukenthal”.

Colectivul proiectului este format din Alexandru Chituță, Alexandra Gălăbuț, Dana Hrib și Raluca Teodorescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus