Marţi,
29.11.2022
Partial Noros
Acum
-4°C

Se închide Centrul de testare rapidă Covid din parcarea Facultății de Medicină

Se închide Centrul de testare rapidă Covid din parcarea Facultății de Medicină

De mâine, 1 martie, centrul temporar de testare rapidă pentru depistarea infecției ci SARS CoV-2 se va închide, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Decizia a fost luată în urma numărului mic de solicitări. Pe de altă parte, testarea persoanelor cu simptome continuă în cabinetele medicilor de familie.

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sibiu transmit că de mâine, 1 martie, centrul temporar de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 situat în curtea Facultății de Medicină din Sibiu va fi închis. Decizia a fost luată în contextul scăderii numărului solicitărilor de testare, în ultimele două zile fiind efectuate doar 38 de teste.

Citește și „M-am testat gratuit la centrul de testare deschis de ULBS”

„Informăm cetățenii că testarea Covid-19 pentru persoanele asimptomatice, cu simptome ușoare și/sau contactele directe ale unor persoane confirmate poate fi făcută de către medicii de familie. Ulterior, persoanele infectate se pot adresa centrelor de evaluare Covid-19 pentru stabilirea conduitei terapeutice. Totodată, Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu va prelua și va gestiona în continuare cazurile grave și foarte grave. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă funcționarea acestui centru: Consiliul Județean Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, medicii de familie și personalul din cadrul SCJU Sibiu și DSP Sibiu”, transmit reprezentanții spitalului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Dr Who Han :)

Acum 9 luni

Ar fi interesant de stiut cate teste s-au facut aici, in ce interval de timp, ziua cu cele mai multe teste, ziua cu cele mai putine teste, cate persoane au lucrat, cu cat au fost platite, cine a fost furnizorul principal al testelor ( adica importatorul si revanzatorul din Romania, ca se stie ca toate testele sunt chinezesti) cat au costat testele, utilitatile.... Stim ca teoretic totul e gratuit, dar practic, nimic nu e ! Macar sa avem un ordin de marime al succesului financiar al unora... Ar trebui continuata documentarea ziaristica, altfel articolul valoreaza cat un afis pe gardul ULBS-Facultatea de medicina...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus