Sâmbătă,
02.07.2022
Ploi Scurte
Acum
24°C

Comunicat de presă - Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu sprijină creșterea numărului de absolvenți care își găsesc un loc de muncă prin proiectul “Smart Innobusiness - sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative”

Comunicat de presă - Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu sprijină creșterea numărului de absolvenți care își găsesc un loc de muncă prin proiectul “Smart Innobusiness - sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative”

 

 

 

 

02.03.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU SPRIJINĂ CREȘTEREA NUMĂRULUI DEABSOLVENȚI CARE ÎȘI GĂSESC UN LOC DE MUNCĂ PRIN PROIECTUL “SMART INNOBUSINESS- SPRIJIN PENTRU ANTREPRENORIAT ȘI DEZVOLTARE DE AFACERI INOVATIVE

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu așteaptă să te alături la “Smart Innobusiness - Sprijin pentruantreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative”, proiect realizat în cadrul Programului Operațional CapitalUman 2014-2020.

Obiectiv general

Obiectivul general al proiectului are în vedere creşterea numărului de absolvenţi care îşi găsesc un loc de muncă şi implicit a ratei de ocupare în corelare cu nevoile pieţei muncii ca urmare a accesului laprograme de formare în domeniul antreprenoriatului, stagii de practică și activităţi de mentorat. Proiectul își propune formarea profesională în domeniul antreprenorial a minim 350 studenți ai ULBS, respectiv înființarea a minim 26 întreprinderi pe baza planurilor de afaceri selectate.

Beneficii pentru membrii grupului țintă care se înscriu în proiect 

  • Participarea în mod gratuit la cursurile de formare pentru dobândirea de competențeantreprenoriale (minim 40 de ore de formare);
  • Membri grupului țintă pot beneficia de o subvenție în cuantum de maxim 5 lei/ora de curs, respectiv maxim 200 lei de cursant pe total ore parcurse;
  • Asistență oferită pentru întocmirea planului de afaceri în vederea înființării de noi întreprinderi;
  • Participarea la selecția planurilor de afaceri, având oportunitatea de a beneficia de acordarea unei finanțări (ajutor de minimis) pentru înființarea unei afaceri în sectoarele competitive indentificate, cuun cuantum cuprins între 000 euro și

100.000 euro, proporțional cu numărul de locuri de muncă realizate și specificate în planurile de afaceri.

  • Formare în mod gratuit pentru consolidarea competențelor de antreprenoriat dobândite prinoferirea de sprijin și pentru dezvoltarea competențelor digitale;
  • Participare la simularea proceselor și activităților economice: 20 de ore/participant, organizate în cadrul unei întreprinderi simulate;
  • Participarea la stagii de practică organizate în cadrul unei întreprinderi existente, funcționale: 40de ore/participant;
  • Furnizarea de servicii de consiliere/consultanță/mentorat pentru afaceri;
  • Monitorizarea implementării planurilor de afaceri în vederea asigurării sustenabilității

Grup țintă și eligibilitate

Minim 350 studenți participanți în grupul țintă, din care minim 35 provenind din mediul rural și/sau persoane de etnie romă. Grupul țintă poate să provină de la toate cele 9 facultăți din cadrul Universității“Lucian Blaga” din Sibiu, de la toate domeniile/specializările și de la toate formele de învățământ. Toți studenții (mai puțin studenții din anul 1 licență), masteranzii și doctoranzii cu domiciliul / reședința înregiunea de implementare a proiectului, respectiv: Sibiu, Brașov, Mureș, Alba, Harghita, Covasna.

Pentru ca o persoană din categoria de grup țintă să fie eligibilă trebuie să demonstreze la data intrării înoperațiune (prima zi de curs de formare profesională în competențe antreprenoriale) că este înmatriculată la studii de licență (excepție făcând anul I), masterat și doctorat.

Înscrie-te acum în proiect!

Dacă ai o idee de afacere și îți dorești să o pui în aplicare, noi așteptăm să te înscrii în proiect folosind următorul link: https://grants.ulbsibiu.ro/innobusiness Data limită de înscriere în grupul țintă este15.03.2022.

Proiectul cu titlul “Smart Innobusiness – Sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative” -cod Smis 140563 se implementează în perioada 30 Decembrie 2021 - 29 Decembrie 2023, valoarea totală a proiectului fiind 9.373.324 lei.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Adresa: B-dul Victoriei, nr.10, Sibiu, 550024, România Tel: +40 722 267 863

Fax: +40-(269) 21.78.87

E-mail: grant.innobusiness@ulbsibiu.ro Web:https://grants.ulbsibiu.ro/innobusiness

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional

Capital Uman 2014-2020

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 4 luni

Ar trebui sa-i sprijine pt. ca au infiintat o groaza de sectii si au gramada de locuri cu taxa de s-a umplut Sibiul de licentiati. Acum, gasiti-le si alte servicii in afara de ospatar si vanzatoare in mall!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus