Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Doi montaniarzi din Bistrița și Alba sunt schiorii decedați în urma unei avalanșe din Munții Făgăraș. Colegii și-au luat rămas bun de la Horea Bîrsan și Lucian Cioica

Doi montaniarzi din Bistrița și Alba sunt schiorii decedați în urma unei avalanșe din Munții Făgăraș. Colegii și-au luat rămas bun de la Horea Bîrsan și Lucian Cioica

Horea Bîrsan din Bistrița și Lucian Cioica din Alba sunt cei doi schiori care și-au găsit sfârșitul într-o avalanșă care i-a surprins sâmbătă, în Munții Făgăraș, în apropierea Cabanei Bârcaciu. Ambii erau iubitori ai muntelui, cu ani de experiență în schiul de tură. Atât Horea Bîrsan cât și Lucian Cioica erau cunoscuți în cluburile de montaniarzi, Bîrsan fiind membru al Clubului Montan Echipa de Munte, iar Lucian Cioica fiind fost membru al echipei Salvamont Alba.

Echipa de Munte Bistrița-Năsăud a pierdut un membru de bază. Ucis de avalanșă

Clubul Montan Echipa de Munte din Bistrița-Năsăud și-a luat rămas bun de la unul din membrii săi de bază, Horea Bîrsan, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

”Astăzi ne luam rămas bun de la colegul nostru Horea Bîrsan, care a plecat să schieze printre îngeri. A plecat un om minunat! Dar va rămâne o stea călăuzitoare pentru toți cei care ne amintim de el. Este dificil să ne exprimăm întristarea în cuvinte – este prea mare. Fie ca amintirile cele mai luminoase despre el să devină, cel puțin, o mică consolare! Numai Dumnezeu ne poate ajuta să înţelegem că drumul fiinţei dragi s-a oprit aici. Odihnească-se în pace! Drum lin spre cer, Horea!”, a scris pe Facebook Clubul Montan Echipa de Munte.

Horea Bîrsan era de profesie inginer și lucra la Teraplast Bistrița.

Salvamont Alba: ”Va dăinui în veci amintirea anilor dăruiți crestelor montane și salvării celor în primejdie

Lucian Cioica, fost membru al Salvamont Alba, și-a găsit și el sfârșitul în avalanșa produsă în Munții Făgăraș, sâmbătă.

Foștii săi colegi, echipa de salvatori montani din Alba, au transmis un mesaj de adio schiorului.

”Echipa Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Alba îi aduce un pios omagiu, prietenului, colegului și Omului de munte Lucian Cioica, plecat prea devreme dintre noi pentru a ne ocroti, de acolo de sus, pașii noștri pe potecile montane! Va dăinui în veci amintirea anilor dăruiți crestelor montane și a salvării celor in primejdie. Cărări line, prieten drag! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris pe pagina de Facebook echipa Salvamont Alba.

Cei doi schiau împreună, când au fost surprinși de o avalanșă. Au fost găsiți de grupul de prieteni care se afla în zona producerii avalanșei. I-au localizat datorită echipamentelor de detecție în zăpadă, special realizate în caz de avalanșă, însă ajutorul a venit prea târziu. Cei care i-au găsit au sunat de urgență pentru a cere ajutorul și au început manevrele de resuscitare. Niciunul nu a răspuns manevrelor.

Citește și 

O avalanșă a curmat viețile a doi schiori cu experiență. Deși erau echipați cu dispozitive pentru căutare în avalanșă, nu au avut nicio șansă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mara Constantinescu

Acum 3 luni

https://avalanseincarpati.ro/avalansa-barcaciu-5-martie-2022/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus