Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

O sibiancă apelează la ajutorul comunității. Riscă să rămână pe stradă cu mama și fratele bolnav

O sibiancă apelează la ajutorul comunității. Riscă să rămână pe stradă cu mama și fratele bolnav

O tânără studentă din Sibiu are mare nevoie de ajutor. Mama ei a suferit un accident de muncă, fratele ei este bolnav, iar tatăl amenință să îi dea pe toți trei afară. Asta după ce mai mult timp bărbatul i-a ținut în frig și le-a creat condiții inumane de trai, tocmai ca să îi determine să plece.

(Pentru că nu dorește ca familia să îi fie expusă și să își supere și mai tare tatăl agresiv, sibianca ne-a rugat să nu îi expunem numele de familie sau fotografia vreunui membru al familiei)

Danusia este studentă în Sibiu, o tânără dedicată familiei și studiului deopotrivă. Ea se confruntă de ceva vreme cu o problemă care îi îngreunează viața foarte mult. Părinții ei au divorțat recent, iar tatălui nu îi pasă de copii, iar de fosta soție nici atât. Așa că face tot posibilul ca Danusia, fratele și mama să nu se simtă bine în casa care se află pe numele lui.

Tânăra studentă este disperată să găsească un loc în care să aibă grijă de familia ei, astfel că a cerut ajutorul celor care o cunosc și îi știu trista poveste. „Avem nevoie de altă locuință pentru că tata nu ne mai lasă să locuim la el din cauza divorțului. Nu ne lasă să ne încălzim, având numai un mic reșou pe curent. Gaz nu mai avem de cinci ani. Fratele meu a fost operat la 14 ani de o tumoră cerebrală la Cluj pentru că la Sibiu nu se putea, iar atunci a primit un grad grav - gradul 1 și a fost schimbat în gradul 5 - mediu - primind la momentul actual numai 60 de lei lunar. Mama nu primește nimic ca însoțitor, așa că trebuie să muncească. Fratele meu nu poate sa se îngrijească singur, iar din cauza condițiilor din casă a căpătat și infecții”, povestește Danusia.

Tot acest tumult îi afectează și studiile, pe care cu greu reușește să le continue. „Seara stăm la bunica, dormim acolo pentru că tata a scos și paturile din casă, iar ziua merg totuși la el să-mi fac lecțiile, pentru că bunica nu-mi dă acces la internet.  

„Nu mai putem să trăim așa”

Tânăra își dorește un acoperiș deasupra capului, o soluție pentru ca mama ei să nu își mai facă probleme că „ne scoate cineva în stradă”. Aceasta din urmă a făcut mai multe apeluri la Primărie pentru o locuință socială, însă e un proces de durată, pentru că li s-a spus că nu sunt fonduri momentan, iar ei nu mai pot aștepta.

„Fostul meu bărbat ne ține în condiții îngrozitoare. Băiatul meu are un handicap, are nevoie de îngrijire non-stop, de căldură și condiții mai bune de trai. Eu din păcate nu pot să lucrez momentan, pentru că am avut un accident de muncă și trebuie să mă recuperez, fata e studentă, trebuie să învețe, astfel că nu avem posibilitatea să ne întreținem în aceste condiții. Iar în casa aceea nu mai putem să trăim. Ne vom îmbolnăvi acolo, cu bărbatul acela care caută doar să ne facă rău”, spune mama Danusiei. 

Cei care doresc să ajute această familie să își găsească un loc în care să trăiască, sunt rugați să sune la numărul de telefon 0770 962 946.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 8 luni

Cel mai simplu ar fi să fugă în Ucraina și apoi să se întoarcă că refugiati
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus