Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

O echipă din Sibiu a lansat PASAPORT.LIVE, o platformă ușor de folosit pentru românii care vor să-și facă pașaportul mai rapid

O echipă din Sibiu a lansat PASAPORT.LIVE, o platformă ușor de folosit pentru românii care vor să-și facă pașaportul mai rapid

Echipa sibiană care în ultimii doi ani lansat și susținut platforma vaccin.live, oferă publicului începând de vineri o nouă platformă gratuită și utilă: PASAPORT.LIVE.

Echipa din spatele proiectului spune că a dezvoltat această platformă pentru a ușura căutarea unui loc liber pentru programarea la serviciul de pașapoarte din România, pornind de la principiul că cererile pot fi depuse în orice județ din țară.

”Necesitatea am constatat-o atunci când multe persoane s-au plâns de faptul că trebuie să acceseze în permanență portalul pentru programare la serviciul de pașapoarte www.epasapoarte.ro, în speranța că vor găsi o dată cât mai recentă disponibilă. Este foarte important ca oamenii să știe că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse în oricare județ, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte”, spun inițiatorii proiectului.

Echipa de programare a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la cea mai rapida dată și numărul de locuri pentru programare la serviciul de pașapoarte.

Utilizatorul, persoana interesată, poate vizualiza prin simpla accesare a portalului https://pasaport.live harta județelor României reprezentată grafic în funcție de timpul de așteptare pentru locuri disponibile pentru programare. În cazul în care nu sunt locuri libere în data dorită, utilizatorul poate crea o alertă pentru a fi notificat fie prin E-mail sau SMS privind apariția de locuri libere pentru programare mai repede decât în prezent disponibil, de exemplu în cazul în care o altă persoană renunță la o programare sau în cazul în care autoritățile suplimentează locurile libere într-o perioadă mai scurtă.

Important de precizat că o programare la serviciul de pașapoarte nu se poate efectua direct pe platforma pasaport.live. Este necesară accesarea platforma obișnuită a DGP, respectiv https://epasapoarte.ro/.

”Considerăm ca platforma noastră este de o reală utilitate în primul rând pentru utilizatoi și beneficiari, adică pentru persoanele din România, care doresc să facă programări pentru serviciul de pașapoarte într-o perioadă cât mai scurtă. În același timp venim și în sprijinul platformei epasapoarte.ro, prin faptul că o sa existe o descongestionare a traficului și implicit a stresului asupra sistemului, întrucât utilizatorii nu vor mai accesa în permanență sistemul pentru a verifica dacă s-a modificat numărul de locuri disponibile, respectiv cea mai apropriată dată disponibilă”, mai spun inițiatorii proiectului, care precizează că toate costurile sunt suportate prin donații de la utilizatori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Alex

Acum 6 luni

Ar fi foarte util sa urmareasca si politicienii acest portal si sa rezolve problema in locurile unde se dovedeste ca obtinerea unui pasaport este ingreunata.
Raspunde

G

Acum 5 luni

Ei sânt vinovați de aglomerația creată..multe centre din orașele mici..închise
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus