Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Inspectorii de muncă au verificat 576 de staţii peco şi au dat amenzi de 383.300 lei

Inspectorii de muncă au verificat 576 de staţii peco şi au dat amenzi de 383.300 lei

Inspectorii de muncă au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 383.300 lei în urma controalelor desfăşurate la staţiile peco şi au descoperit şi două cazuri de muncă la negru, a scris sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu, pe propria sa pagină de Facebook, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost verificate aproape 600 de benzinării până în prezent.

„Inspectorii de muncă au verificat, până în prezent, 576 de staţii peco, cu un număr total de 9.931 de angajaţi şi au acordat 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 383.300 lei. Au fost descoperite şi două cazuri de muncă la negru, doi angajaţi care nu aveau contracte de muncă!", a mai notat Vasilcoiu.

Benzinăriile din Bucureşti şi din toată ţara au fost asaltate de şoferi, miercuri seara, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru din această noapte, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, traficul fiind dat peste cap din cauza cozilor imense de maşini.

Staţiile MOL din zona 13 Septembrie au schimbat preţurile în jurul orei 19:30, de la 7,75 lei/litru/benzină, la 8,34 lei şi la 9 lei/litru motorină, în timp ce benzinăriile Petrom din zonă afişau un preţ de 7,54 lei/litru la benzină şi 7,64 lei/litru la motorină, preţuri aproape similare fiind anunţate şi de benzinăriile Rompetrol.

Potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

În acest context, prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus