Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Principalele nereguli găsire de inspectorii ITM Sibiu în benzinăriile din oraș și județ

Principalele nereguli găsire de inspectorii ITM Sibiu în benzinăriile din oraș și județ

Imediat după isteria de săptămâna trecută legată de explozia prețurilor la combustibili, Inspectoratul Teritorial de Muncă a început controale la toate benzinăriile din Sibiu și județ.

Inspectorii de muncă au verificat toate stațiile de distribuție a carburanților auto din județul Sibiu.

Controalele s-au încheiat miercuri, 16 martie, fiind verificat în special modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și sănătății lucrătorilor, precum și modul de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activitatea în stațiile de distribuție a carburanților auto.

Acțiunile de control s-au desfășurat sub coordonarea inspectorului șef Stănilă Alexandru Marius alături de inspectorii șefi adjuncți și de un număr de 14 inspectorii de muncă.

În cadrul controalelor efectuate în domeniul relațiilor de muncă, au fost aplicate 45 de sancțiuni, dintre care 14 amenzi în cuantum de 43.000 lei și 31 de avertismente. Pentru eliminarea neconformităților și intrarea în legalitate, inspectorii de muncă au dispus 68 de măsuri de remediere.

”Printre neregulile constatate s-au evidențiat: lipsa informării inspectoratului de muncă cu privire la îndeplinirea măsurilor dispuse în urma controlulului, neacordarea sporului pentru activitatea desfășurată în timpul repausului săptămânal, lipsa evidenței orelor de începere și de sfârșit a programului de lucru, nerespectarea termenelor de transmitere a datelor în REVISAL, lipsa elementelor în cadrul contractului individual de muncă, neutilizarea noului formular al contractului individual de muncă impus prin Ordinul MMPS nr. 585/2021, neinformarea inspectoratului de muncă cu privire la prestarea activității pe timp de noapte”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de ITM Sibiu.

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au sancționat neregulile constatate cu 14 amenzi contravenționale în valoare totală de 57.000 lei și cu 64 de avertismente scrise, dispunând 78 de măsuri de intrare în legalitate.

”Deficiențele constatate au fost instruirea necorespunzătoare, lipsa buletinului de verificare prize, căi de acces blocate, lipsa accesului lucrătorilor la fișele de securitate, lipsa notificării substanțelor chimice, lipsa controalelor medicale, neasigurarea capacelor gurilor de alimentare carburanți”, mai spun oficialii ITM Sibiu.

Nu în ultimul rând, ITM Sibiu reamintește angajatorilor faptul că primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 6 luni

Iobāgie e peste tot ! Cā asa e " meciul ". Asa se joacā pe piata muncii. Ori cā lucrezi la fabrica de piuneze ori la mega-ultra-benga concernul din franzelā, vrei drepturi respectate? Mars in altā parte ! Dispari ! Roiu! Nu are nimeni nevoie de oameni care CER drepturi ci de vite docile si speriate, vesnic îngrozite cā au gresit ceva !
Raspunde

Sparrow

Acum 6 luni

As fi tare curios sā aflu cine a cotat negativ comentariul meu ! Sā vina sā se uite fix in ochii mei si sā spuna " n-ai dreptate, eu sunt angajat si drepturile mele sunt respectate ! "
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus