Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Pompierii au avut peste 230 de misiuni, în weekend – cazuri medicale, verificări la ATI și incendii

Pompierii au avut peste 230 de misiuni, în weekend – cazuri medicale, verificări la ATI și incendii

Pompierii sibieni au avut 135 de intervenții la cazuri medicale – acordarea primului ajutor și transportarea la spital a pacienților – la finalul săptămânii trecute. În total, au avut peste 230 de misiuni, printre care verificări preventive la ATI, patrulări și stingerea unor incendii.

Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au efectuat 35 de verificări prevenitve la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județul Sibiu, în weekend. Totodată, au făcut 29 de patrulări în mod preventiv pentru identificarea focarelor de incendii de vegetație uscată.

Tot la finalul săptămânii trecute, pompierii au fost solicitați să stingă șapte incendii de vegetație uscată și resturi vegetale în localitățile Vărd, Agnita, Daia, Sângătin, Iacobeni și Alțâna, unde au ars peste nouă hectarede vegetație uscată, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

De asemenea, au deblocat trei uși de apartament în municipiul Mediaș și municipiul Sibiu;

Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație

Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

- condiţii meteorologice fără vânt;

- colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

- executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

- curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

-desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

 -supravegherea permanentă a arderii;

- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

- interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 6 luni

Mult prea mica amenda pentru arderi nelegale si ceea ce e si mai grav e ca nu se face ancheta dupa incendii de vegetatie pentru a gasi vinovatul. In felul acesta pompierii vor avea permanent de lucru pe miristile nesimtitilor si inconstientilor. Plata daunelor si cheltuielilor o facem cu totii prin buget. Oare cat de scump ar fi sa existe o monitorizare cu drone echipate cu camere in infrarosu? Ok, asta e prea greu pentru noi. Dar macar anchetare serioasa si amenda mai mare putem? Cateva exemple drastice ar putea sa ii faca sa se gandeasca de doua ori inainte sa dea foc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus