Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

VIDEO Au început lucrările de şapte milioane de euro, pe malurile Cibinului

VIDEO Au început lucrările de şapte milioane de euro, pe malurile Cibinului

Amenajarea unui traseu pentru bicicliști de-a lungul malurilor râului Cibin, între strada Maramureșului și centura ocolitoare, a început. Investiția are o valoare de șapte milioane de euro.

În acest moment se lucrează în zona dinspre centura ocolitoare la stabilizarea malului, prin montarea către albia râului a unor palplanșe (sprijiniri cu rol de stabilizare a taluzului) cu ajutorul unui utilaj special, de mari dimensiuni. Se pregătește, de asemenea, începerea lucrărilor pe tronsonul dintre zona Kaufland și strada I. Neculce, transmite Primăria Municipiului Sibiu.

Citește și VIDEO și FOTO Am pedalat pe traseul viitoarei piste de lângă Cibin. Cum pot fi salvate cât mai multe sălcii?

Proiectul presupune amenajarea a 3,6 km de piste pentru biciclete în dublu sens. Pentru aceasta, mai întâi se vor consolida malurile și se va stabiliza terenul. La traversarea râului, la intersecția cu pârâul Rossbach, va fi creată o pasarelă ciclo-pietonală cu deschiderea de peste 30 de metri, în formă circulară. O a doua pasarelă se va amenaja în dreptul străzilor Viitorului și Mureșului.

Pe lângă crearea pistelor, proiectul include și crearea unor puncte de belvedere și zone de relaxare amenajate pe traseu, amenajarea iluminatului public cu lămpi LED și dotarea cu mobilier urban. Zonele verzi de pe maluri vor fi revigorate prin însămânțarea cu iarbă a peste 7.000 de metri pătrați și plantarea a încă 300 de arbori pe întreg traseul.

Citește și Pista de biciclete de zece mil. de euro a Sibiului: de ce doar 2 metri lățime și pe unde merg pietonii, în lipsa trotuarelor

lucrări malul cibinului

Municipalitatea a transmis ordinul de începere către constructorul format din asocierea S.C. CON-A Operations S.R.L (Sibiu) & S.C. CON-A S.R.L.(Sibiu) & S.C. DIMEX 2000 Company S.R.L (Bistrița Năsăud).

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

lucrări malul cibinului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

LOL

Acum 2 ani

Ce au ajuns malurile, un perete de metal. Sunteți în stare să întrețineți toate fitele astea și peste 50 de ani?! Afectarea mediului, apele freatice, nimic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus