Sâmbătă,
22.03.2025
Cer Senin
Acum
0°C

FOTO-VIDEO Peste o sută de kg de pește eliberate din plasele braconierilor, pe Olt

FOTO-VIDEO Peste o sută de kg de pește eliberate din plasele braconierilor, pe Olt

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu a desfășurat vineri după-amiază o amplă acțiune anti-braconaj pe râul Olt.

Evenimentul a pornit în urma sesizărilor făcute de membrii asociației, care au observat urmele unei plase amplasată în apele râului.

plasa braconaj

Ajunsă de urgență pe apă, echipa AJVPS a descoperit o plasă de aproximativ 700 de metri, în care erau prinși numeroși pești, majoritatea din speciile crap, plătică și avat.

În total, peste o sută de kilograme de pește a fost eliberat în mediul natural, operațiunea durând mai bine de patru ore.

La final plasa a fost distrusă în întregime.

”În perioada următoare vom înteți paza și controalele pe Olt, întrucât a venit primăvară și tot mai mulți pescari vor să iasă în natură. Facem un apel către membri noștri să ne sesizeze de îndată orice suspiciune au legată de fenomenul braconajului”, a declarat pentru Turnul Sfatului Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

crap braconaj sibiu

plasa braconaj distrusa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 ani

T.S. de ce insistați cu reclama pentru asociația nerecunoscută a lui stoicescu? pe site-ul anpa.ro v-ați uitat?
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

chiar nu se gaseste o metoda de a descuraja braconajul ? Probabil sunt unii si aceiasi fata de care nu se iau masuri aspre.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 3 ani

Probabil dacă acești braconieri ar fi făcuți public de fiecare data și dacă pedepsele s-ar soluționa altfel decât cu NUP,fenomenul s-ar diminua.Pe de alta parte,într-o comunitate unde sunt batalii interne pentru putere,progresul va stagna, ba chiar mai mult exista pericolul că totul sa o ia la vale spre nemulțumirea pescarilor care plătesc o anumită sumă de bani dar care nu se vor bucura de pești ci poate doar de ieșiri la aer curat....In orice caz,in ultimii ani,parca s-au înmulțit restricțiile împotriva celor care cotizează în asociații și s-au împuținat peștii și locurile de pescuit.Cred că asociațiile nu pot gestiona corect tot luciul de apa concesionat,probabil ar trebui urmat exemplul celor din Austria,Germania,etc.Nu știu cum in Ungaria se poate pescui civilizat și cu o prohibiție diferită de a noastră iar aici parca toți sunt pe invers față de nevoile pescarului.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 3 ani

Ca și o complectare la ce am scris mai sus.In perioada sezonului rece,când peștii sunt cumva grupați,ar trebui interzisa folosirea sonarelor.Unii aleg să-și amortizeze din investiții tocmai cu aceste sonare,mai precis prin harponarea pestilordin zonele respective.E și asta tot o forma de braconaj,poate la fel de periculoasă că și plasuitul.Dar astea nu se vad sau nu vor să se vadă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus