Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Elena Scumpu va fi suspendată din funcția de secretar al Primăriei Șelimbăr

Elena Scumpu va fi suspendată din funcția de secretar al Primăriei Șelimbăr

Trimisă în judecată în cel mai mare dosar de corupție instrumentat în județul Sibiu, Elena Scumpu urmează să fie suspendată din funcție.

Constituire de grup infracțional organizat și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite (dintre care o infracțiune în formă continuată, cu șapte acte materiale) sunt puse pe seama Elenei Scumpu, în dosarul trimis de DNA la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Ca urmare a faptului că Elena Scumpu are statut de funcționar public, aceasta urmează să fie suspendată din funcția de secretar al comunei Șelimbăr pe durata procesului penal. Pentru suspendare se așteaptă comunicarea oficială din partea DNA referitor la trimiterea în judecată a secretarei comunei, arată pentru cititorii Turnul Sfatului surse oficiale din rândul administrației din Șelimbăr.

În timp ce Maricuța a demisionat din funcția de primar în decembrie 2015, la două luni de la descinderile care au făcut public noul dosar în care este cercetat, Elena Scumpu (fostă Necșuleu) a refuzat să părăsească postul din care procurorii o acuză că manevra acțiunile grupului infracțional organizat. A fost înlocuită doar pe perioada în care a fost arestată la domiciliu, după care s-a reîntors la serviciu.

Din această postură, Elena Scumpu a inițiat și o serie de acțiuni cu un scop cel puțin chestionabil. Spre exemplu, în urmă cu doi ani a inițiat o acțiune de acordare de despăgubiri în valoare de milioane de euro către o parte din persoanele păgubite în dosarul instrumentat de DNA. Acordarea acestor măsuri compensatorii către persoane cărora gruparea din care face le-a furat terenuri urma să fie făcută din resursele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. 

Mai multe detalii puteți citi aici: Dosarul Maricuța. ”Măsuri compensatorii” de milioane de euro, propuse pentru păgubiții din dosar. ”Dar noi mai așteptăm vreo 20 de ani”

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Uri

Acum 2 luni

Reincalziti ciorba, tov Deleanu. Ați încasat pe proiect sau a venit ordinul de sus?

Raspunde

Somn ușor Romania

Acum 2 luni

"Acordarea acestor măsuri compensatorii către persoane cărora gruparea din care face le-a furat terenuri urma să fie făcută din resursele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. " Adică din banii contribuabililor???? Ce țară e asta? Unii fura 15 ani nestingherit și despăgubirile se suporta din banul public?? Nu am cuvinte.....trăiască fanariotismul??
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 luni

Ia te uita! O mana de femeie ditamai mafioata! Unii fura ca-n codru si n-au nicio apasare! Vezi averi uriase la unii! De unde? Munceste, e destept, se descurca! Aș! FURĂ!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus