Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

1.131 refugiați sunt în Sibiu. 61 dintre ei sunt cazați de autorități

1.131 refugiați sunt în Sibiu. 61 dintre ei sunt cazați de autorități

De la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, peste 1.700 de ucraineni au ajuns în județul nostru. La momentul actual, în Sibiu se află 1.131 de refugiați, 61 dintre ei fiind cazați în spațiile puse la dispoziție de autorități.

676 adulți și 455 copii se află în prezent în județul nostru, potrivit informațiilor transmise de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În total, au beneficiat de ajutorul sibienilor un număr de 1.707 persoane, respectiv 1.013 adulți și 694 de copii.

În ceea ce privește situația locurilor de cazare puse la dispoziție cetățenilor ucraineni care sosesc în Sibiu de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, potrivit autorităților, la acest moment sunt ocupate 61 de locuri din 222 disponibile, după cum urmează: la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu sunt ocupate 22 de locuri din 80 disponibile, la Hotel Sport sunt ocupate 7 locuri din 40, iar la Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice Cisnădioara sunt ocupate toate cele 32 de locuri disponibile.

Totodată, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu (capacitate de 20 de locuri) și la Centrul de Agrement “Trecătoarea Cerbilor” Păltiniş (capacitate de 50 de locuri) toate locurile sunt libere.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sibiu gestionează, monitorizează și oferă sprijin permanent persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României și sosite în județul Sibiu. De la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și alte informații utile pentru integrarea acestora în România la numerele de telefon 0769-057.100 și 0269-211.212 sau pe adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus