Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
21°C

200 de kg de gunoaie strânse de pe malurile Cibinului. Urmează Trinkbach, Rosbach și Valea Săpunului

200 de kg de gunoaie strânse de pe malurile Cibinului. Urmează Trinkbach,  Rosbach și Valea Săpunului

200 de kg de gunoaie au fost strânse de pe malurile Cibinului în cadrul acțiunilor de ecologizare „Curățam România”, program național la care participă și Primăria municipiului Sibiu, în perioada 4 aprilie - 4 mai. 

Gunoaiele au fost strânse miercuri, 6 aprilie, de pe porțiunea dintre podul de pe șoseaua Alba Iulia și podul de la Piața Cibin. 

"Prin intermediul Serviciului Management Salubrizare și Protecția Mediului, Primăria Sibiu organizează în cadrul acestui program național o curățenie generală pe malurile apelor curgătoare din Sibiu, o activitate care, de altfel, este realizată de cel puțin 2 ori în fiecare an de către serviciul menționat", se arată într-un comunicat de presă al municipalității sibiene. 

Programul va include următoarele acțiuni, realizate în parteneriat cu Apele Române și cu sprijinul operatorului de salubrizare Soma care va pune la dispoziție saci și mănuși și va ridica deșeurile adunate: 

- În 6 aprilie, 14 aprilie, 20 aprilie și 28 aprilie se desfășoară ecologizarea pe cursul râului Cibin. 

- În perioada 12-14 aprilie, împreună cu copii și profesori de la Școala Regele Ferdinand, Școala Nr. 18. școala Ioan Slavici și Liceul Avram Iancu, se vor curăța malurile pârâului Trinkbach și Valea Săpunului. 

- În 15 aprilie, împreună cu voluntarii Facultății de Inginerie din cadrul Universității Lucian Blaga, se vor ecologiza malurile pârâului Rosbach.

Minim două baraje plutitoare care să oprească gunoaiele de pe Cibin vor fi instalate de Primăria Sibiu, baraje despre care autoritățile au stabilit că ”este o idee excelentă” încă de acum trei ani.  

Licitația pentru baraje a fost reluată de Primăria Sibiu în 28 martie, cu termenul limită de depunere a ofertelor astăzi, 7 aprilie.    

Citește și Propunere la Primăria Sibiu: să curățăm râul Cibin așa cum se întâmplă la Cluj cu Someșul

foto Primăria Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Un sibian

Acum 2 luni

200 kg pot fi adunate de pe 100 mp in zona Cibinului
Raspunde

Deci primaria a scos oameni doar pt ca e program de la Minister, altfel era totul perfect

Acum 2 luni

daca dupa ce s-a facut "curatenie generala" s-au strans 200 de kg, inseamna ca Cibinul nu curge prin Sibiu ci prin Elvetia sau Austria. In amonte de podul CFR din zona Sos. Alba Iulia pana in Zavoi, pe ambele maluri sunt zeci si zeci de tone de cauciucuri, plastic, placi de azbociment etc. Dar din birourile incompetentilor din p-ta mare nu se vad.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

De ce nu e mai des? Iarna e ok sa fie mizerie sau cum?
Raspunde

Birtu

Acum 2 luni

Astia sint noi pe piata si vor sa faca impresie ! Dupa ce primaria orasului a ignorat total de foarte multi ani curatenia si intretinerea zonelor acum trimit niste oameni sa curete si sa dea la gazeta sa vada lumea ca ei fac ceva! Vom vedea ca e doar ceva de imagine si nu vor curata mai nimic.
Raspunde

Gigi

Acum 2 luni

Miroase a programul „O pădure cât o țară”
Raspunde

Hermannstadt

Acum 2 luni

Die Stadt liegt am Zibin, einem Nebenfluss des Alt, nahe den Südkarpaten. Weitere Gewässer in der Stadt sind die Bäche Reußbach/Pârâul Reussbach/Pârâul Rusciorului, der Trinkbach/Pârâul Trinkbach und der Seifenbach/Pârâul Săpunului, der Schewiskanal/Canalul Sevis sowie der Bindersee/Lacul Binder.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus