Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

CJ Sibiu cumpără între 800 și 1.200 de calculatoare. Inclusiv pentru două primării

CJ Sibiu cumpără între 800 și 1.200 de calculatoare. Inclusiv pentru două primării

După premiera de luna trecută – prima licitație la comun a mai multor instituții din subordinea CJ Sibiu – Unitatea de achiziții centralizate a lansat o nouă procedură pentru achiziția de calculatoare și imprimate. Estimate a fi necesare în următorii trei ani pentru 25 de instituții publice, printre care și două primării.

Între 4,2 și 6,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA, este bugetul alocat achiziției de calculatoare, laptopuri și imprimante în cadrul acestei a doua licitații organizată ”la comun” de mai multe entități publice, pentru a scuti timp și bani. Este vorba de Consiliul Județean Sibiu și toate instituțiile subordonate (de la Aeroport, Bibliotecă, până la Muzeul Astra ori Spitalul Județean) și de primăriile din Copșa Mică și Turnu Roșu.

În următorii trei ani, aceste 25 de instituții au un necesar de noi calculatoare estimat între minim 607 și maxim 902, un necesar de laptopuri estimat între minim 193 și maxim 311, precum și noi imprimante: minim 89, maxim 138.

Pentru achiziția acestor echipamente, Unitatea de achiziții centralizate (UCA) din cadrul CJ Sibiu a lansat procedura de atribuire a unui acord-cadru. Cei care vor câștiga licitația pentru atribuirea acestui acord-cadru vor trebui să furnizeze, în următorii trei ani, echipamentele mai sus enumerate, în funcție de necesitățile apărute.

Procedura a fost lansată la jumătatea acestei luni, iar companiile interesate au termen de depunere a ofertelor cel mai târziu pe 23 mai 2022. Evaluarea ofertelor va fi finalizată cel mai târziu la jumătatea lunii august.

Este a doua procedură lansată prin intermediul UCA, structură creată în cadrul unui proiect european cu sprijinul Agenției naționale de achiziții publice și reprezentanți ai Băncii Europene de Investiții și consultanți ai consorțiului condus de Ernst & Young. În prima parte a lunii martie, prin intermediul aceleiași Unități a fost lansată procedura de achiziție de produse de papetărie pentru CJ Sibiu și toate instituțiile subordonate. ”Inițiativa înființării și operaționalizării unei Unități de Achiziții Publice Centralizate (UCA) la nivel local în județul Sibiu are printre obiectivele sale specifice asigurarea realizării de achiziții publice în condiții de eficiență economică și socială. Serviciile UCA vizează atât achiziția de bunuri și servicii recurente, necesare în mod constant funcționării autorităților contractante, cât și cele necesare realizării interesului public. În practică, UCA acționează în numele și pentru autorități contractante beneficiare, pentru achiziția de bunuri și servicii similare și necesare mai multor autorități contractante”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului de către autoritățile județene.

Citește și Premieră: 23 de instituții sibiene s-au asociat și cumpără împreună produse mai ieftine și mai repede

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

DB

Acum 1 an

dezmăţ pe ban public în ajun de criză. Le e teamă că nu mai apucă să dea tunuri vreo câţiva ani de acum înainte. După doze, teste, izolete, rachete, avioane şi alte drone, administratia îşi face de cap cu device-uri. Peste 2 luni îşi vor aduce aminte de populime când vor introduce vreun nou impozit/taxă cerând înţelegere şi solidaritate în acest context geo-politic instabil dublat de o severă criză economică.
Raspunde

Tudor

Acum 1 an

Putem observa că înainte de a face aceste achiziții, nu au uitat să-și umfle (din nou) salariile, odată cu creșterea salariului minim de la 1 martie. Unde s-ar putea opri cu aceste măriri? Niciunde pentru că"pot"!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus