Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

FOTO - Pentru că ”arată ca în Mariupol”, gările ar putea trece la administrațiile locale. Care este situația în județul Sibiu

FOTO - Pentru că ”arată ca în Mariupol”, gările ar putea trece la administrațiile locale. Care este situația în județul Sibiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că peste 90% din gările şi haltele din România arată similar gării din Mariupol, punctând că este normal ca ele să fie preluate de către autorităţile locale, CFR neavând forţa necesară pentru a investi în această zonă, anunță Agerpres.

”Nu doar gările (să treacă la autorităţile locale – n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite în acest moment de către CFR. Hai să spun în mare CFR, indiferent de companie, că e Marfă, Infrastructură, Călători mai puţin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit şi care zac în acest moment (…). Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale. 90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România, arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol.

E clar că CFR-ul nu are în acest moment forţa necesară să investească şi pe această zonă. În schimb sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează în acest moment la cadrul legal să se poată da rapid către autorităţile locale. E un proces absolut normal de descentralizare”, a spus ministrul marți.

Turnul Sfatului a arătat în urmă cu câteva luni că situația haltelor de tren din județ este dezastruoasă.

Iată mai jos câteva exemple:

Ocna Sibiului

Loamneș

Șieca Mare

Citește și:

FOTO Am plecat spre Cluj cu noul tren privat și m-am întors cu CFR-ul. Principalele diferențe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Gigi

Acum 2 ani

După 32 de ani de Grindeni, e normal să arate gările ca la Mariupol
Raspunde

R

Acum 2 ani

sau 32 de ani de druli
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

Stau deseori la bariera sau mai ajung sa merg paralel cu cate un tren an fabricatie anii 60 cu doua vagoane,si inauntru sunt maxim 3 persoane,din care una,este nașul...nu inteleg de ce nu se scot din uz aceste halte,cine mai merge din Brasov la Nou Roman sau Carta ?Hai un Avrig mai merge,dar in rest halta de la Carta e goala mereu.O reinviere a acestui segment de transport,ar fi introducerea unor trenuri curate,cu paza si de viteza,una e sa faci 4 ore relax,Bucuresti Baia Mare Cluj etc,alta e sa mergi 18 20 ore in jeg si nesiguranta.Bani tocati pt membrii de partid,personal nu ad rostul...Am facut 22 ore cu tot cu lipsa legaturilor intre trenuri,Sibiu Galati,jeg si nesiguranta,in toata calatoria nu cred ca ahlu fost 25 persoane,din care unii mai porumbaci manele descut si bautura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus