Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Au apărut cireșele în piața Cibin: 175 de lei kilogramul

Au apărut cireșele în piața Cibin: 175 de lei kilogramul

Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin în această dimineață. Sunt aduse din Grecia, se găsesc la un singur comerciant și costă 175 de lei kilogramul, mai scump decât în București. Dacă anul trecut aveam posibilitatea de a cumpăra cireșele și la caserole, acest lucru nu se mai poate în acest an. Motivul este unul simplu: ca să le vândă, comerciantul a adus mai puține, majoritatea fiind „rezervate” de sibieni cu mai mult timp înainte.

În această dimineață, cireșe de vânzare se găseau la un singur comerciant din piața Cibin. Nu erau încă expuse la tarabe, ci erau ținute în spate, pentru că, după cum explică cel care le vinde, o mare cantitate din cele aduse sunt deja promise sibienilor.

„Urmează să și expunem, dar nu am adus multe pentru început. Am adus doar câteva lădițe, în jur de 10 kilograme în total. Pentru că într-adevăr sunt scumpe nu ne permitem să aducem mai multe, să le lăsăm să se strice, iar apoi să le aruncăm. Sunt oameni care ne-au spus de mai mult timp că vor cireșe și atunci am adus și pentru ei. Urmează să mai aducem, în funcție de cerere”, a explicat comerciantul pentru Turnul Sfatului.

Prețul ridicat nu poate fi justificat nici de acesta. „Nu aș putea să vă spun de ce sunt așa de scumpe. Acesta este prețul, cu atât le vindem”, a mai adăugat comerciantul din Piața Cibin.

Ce mai găsim în Piața Cibin

Roșiile românești s-au ieftinit și costă între 19 și 20 de lei, iar castraveții între 7 și 10 lei. Căpșunile variază între 10 și 14 lei, perele sunt 12 lei kilogramul. Legătura de usturoi verde este 1,5 – 2 lei, la fel ca cea de ceapă. Salata costă 3-4 lei, iar pentru o legătură de leuștean verde vom plăti 1,5 lei,  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ion

Acum 1 an

:))))))) preturi umflate ca si achizitiile directe facute de companiile de stat
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Daca dezvoltatorii imobiliari se lauda ca la o constructie noua, cu avize, autorizatii si proiecte falsificate de institutiile abilitate, baga 1 leu cu cheltuieli, spagi cu tot si scot 5 apoi te si omoara precum in Colectiv, restaurante, blocuri de locuine, spitale, etc, la rosii, capsuni si cirese e totusi munca si profit modest.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 an

Sa le mance ei cu mama lor!
Raspunde

Deni Denisa

Acum 1 an

Un pret mic pentru nivelul de trai din Sibiu, cel mai bogat oras din Europa!
Raspunde

Producator cirese

Acum 1 an

Pretul este unul corect! Nu stiti sa apreciati munca omului care trudeste de dimineata pana seara! Gazul s-a triplat, voi stiti cat gaz consumam in livada ca sa se faca ciresele frumoase? Benzina nu mai vorbesc, trebuie sa venim de la Sura Mare cu ciresele, sunt sute de km zilnic! Rusine sa va fie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus