Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Grindeanu, despre lucrările la autostrada Sibiu-Pitești: „Avansează într-un ritm foarte bun”

Grindeanu, despre lucrările la autostrada Sibiu-Pitești: „Avansează într-un ritm foarte bun”

Ministrul Sorin Grindeanu a mers pe șantierul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești pentru a vedea stadiul în care se află lucrările.

„Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1 (Sibiu-Boița)- Viaductul Tălmăcel. Lucrările avansează aici într-un ritm foarte bun, ca pe întregul șantier al acestei secțiuni. Constructorii serioși ne sunt parteneri și facem tot ce este legal posibil să îi ajutăm pentru derularea proiectelor”, a scris Grindeanu pe pagina sa de facebook.

Tot astăzi a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești. Partea tronsonului care traversează Carpații, Secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km.

Lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului. Asocierea italiano-română care a câștigat acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3:

- 95 de poduri și pasaje

- 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)

- 1 Nod rutier la Cornetu

- 1 Nod rutier la Văleni

- 1 Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu - Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 Secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate:

Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023.

Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027.

Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare  și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Autostrada Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 ani

Ritmul si parandaratul e baza PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus