Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

S-au ieftinit cireșele în Piața Cibin. Putem cumpăra și la caserolă

S-au ieftinit cireșele în Piața Cibin. Putem cumpăra și la caserolă

Primele cireșe au apărut în Piața Cibin la finalul săptămânii trecute. Atunci, un kilogram costa 175 de lei și nu exista posibilitatea de a cumpăra la caserolă. După ce au trecut mai multe zile prețul acestora a scăzut, iar un kilogram costă între 50 și 60 de lei. Totodată, avem posibilitatea de a cumpăra și la caserole, al căror preț este între 30 și 40 de lei.

Săptămâna trecută, cireșe aduse din Grecia se găseau la un singur comerciant, iar prețul acestora era de 175 de lei kilogramul. La câteva zile distanță, prețul lor a scăzut și avem posibilitatea să le cumpărăm și la caserolă. Cele mai multe cumpărări vin din partea gravidelor și foarte puțini sunt cei care cumpără cireșe pentru a-și pregăti conservele de iarnă întrucât așteaptă să apară cireșele românești.

S-au ieftinit și roșiile

O scădere a prețurilor observă și la legumele românești. Un kilogram de roșii costă 20 de lei, iar castraveții sunt între 8 și 10 lei. Dacă ni se par scumpe cele românești, putem cumpăra roșii grecești care costă între 10 și 15 lei pe kilogram. Au apărut și penenii verzi, iar un kilogram costă 10 lei.

Căpșunile variază între 10 și 15 lei, iar perele sunt 12 lei kilogramul. Legătura de usturoi verde este 1,5 – 2 lei, la fel ca cea de ceapă. Salata costă 3-4 lei, iar pentru o legătură de leuștean verde vom plăti 1,5 lei.

Citește și: Au apărut cireșele în piața Cibin: 175 de lei kilogramul

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus