Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Omul de încredere al Elenei Udrea, în locul lui Cristian Roman la Ministerul Investițiilor. Acuzații halucinante din partea susținătorilor fostului secretar de stat

Omul de încredere al Elenei Udrea, în locul lui Cristian Roman la Ministerul Investițiilor. Acuzații halucinante din partea susținătorilor fostului secretar de stat

Carmen Moraru este noul secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), după demiterea lui Cristian Roman, înlăturat din funcție în urma unei ieșiri inexplicabile la adresa ministrului Marcel Boloș.

G4Media relatează că noul secretar de stat este un fost om de încredere al Elenei Udrea, implicată în dosarul Gala Bute.

Carmen Moraru, fost director în Ministerul Turismului în mandatul Elenei Udrea și omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute, a fost numită vinerea trecută de premierul Nicolae Ciucă secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

”De remarcat că în februarie, Carmen Moraru fusese numită subsecretar de stat la Ministerul Cercetării, la cererea ministrului Marcel Boloș. Tot Boloș este acum ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), noul loc de muncă al lui Moraru”, scrie G4Media.

Potrivit surselor G4Media, Moraru va coordona la MIPE implementarea PNRR.

Carmen Moraru a fost director în Ministerul Turismului în mandatul Elenei Udrea și omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute. Ulterior, Carmen Moraru a fost martor în dosarul DNA despre Gala Bute și a colaborat cu anchetatorii, furnizându-le informații despre circuitul banilor. Potrivit Jurnalul Național, Moraru a făcut parte din Comisia de negociere care a atribuit firmei Europlus Computers, controlată de Rudel Obreja, contractul pentru organizarea Galei Bute.

Un raport OLAF citat de Gazeta Sporturilor în 2013 arăta că Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane de euro din bani europeni pentru Gala Bute. Ulterior, în 2013, Carmen Moraru a fost angajată de Ramona Mănescu, ministru al Transporturilor, ca director peste Direcția de verificare a corectitudinii folosirii banilor europeni în minister, potrivit Tolo.ro.

În 2018, ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Șova, a promovat-o pe Carmen Moraru, desemnând-o vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport-Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, potrivit ziarului Puterea. În 2019, ea a fost promovată secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. 

”Apărarea” lui Roman: ”Noi ca preoți și credincioși nu o să facem politică de partid, dar o să ne rugăm la Icoanele Maicii Domnului, nederanjând noroiul umilinței”

După plecarea din minister, Cristian Roman s-a întors în Sibiu și a comentat voalat în mai multe rânduri demiterea sa, fără a face însă precizări concrete asupra a ceea ce s-a întâmplat, din punctul său de vedere.

A comentat însă părintele Cătălin Dumitrean, pe Facebook, punând demiterea lui Cristian Roman într-o conjunctură în care implică religia ortodoxă, comunitatea LGBT și comunitatea europeană.

”Am ajuns să văd cum creștinii practicanți sunt scoși din funcții, din drepturi legale și sunt înlocuiți cu non-valori.

În jurul câte unui "guru" acceptat de Uniunea Păcatului se strâng sumedenie de obedienți. Care acceptă înroșirea in ședințe de partid. Tac. Urmează apoi "premiul". O funcție, un privilegiu, un loc pe liste electorale.

În acest timp imnul național este cântat în altă limbă. Că e doar un 'cântec"...  Homosexualii se pregătesc să adopte legal copiii și farmaciile dau prafuri de libertate.

Cei ce merg la Biserică trebuie sa tacă, că doar așa ar fi zis Hristos. Ceva de genul "lăsați lumea diavolului. Iar voi  creștinii, nu vă băgați..."

Să fim "proști" si "umili". Să nu facem politică, ca să o facă "dânșii"...

Interesant...

Ei bine, noi ca preoți și credincioși nu o să facem politică de partid, dar o să ne rugăm la Icoanele Maicii Domnului, nederanjând noroiul umilinței, până o să formăm buni creștini, politicieni patrioți, avocați care să ne apere drepturile constituționale (nu mai mult), doctori care nu prescriu injecții la "normă" și o să ne întoarcem în curând majoritari.

Deja lucrăm”, a transmis preotul, catalogându-l pe Roman ca fiind ”unul din politicienii favoriți ai majorității ortodoxe sibiene, pentru faptul că este creștin practicant”.

Citește și: Ministrul Marcel Boloș despre demiterea lui Cristian Roman: ”Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant, un comportament nefiresc”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Teo

Acum 1 an

Daca acest preot antivaccinist cu idei ce nu mai sunt pentru anul in care traim,a ajuns sa sustina un politician de conjunctura,promovat pe filiera de partid in sinecuri banoase,ne dam seama de calitatea amandurora.
Raspunde

Zzz

Acum 1 an

sunt 3 subiecte aici: 1. un secretar de stat inlocuit cu o alta persoana cu trecut sulfuros si potential corupta. 2. un fost secretar de stat l-a luat la injuraturi pe seful lui, ministrul. 3. popii nu fac politica(doamen feri!) dar considera ca daca esti ortodox practicant esti bun de politician pt ca altfel... homo-lbgt-reptilieni-etc.
Raspunde

Asta-i acelasi absolvent de facultate !? care nu intelege de ce se face recensamant?

Acum 1 an

Asta-i deja fumata cu "o sa ma intorc" :))) A zis-o domnul si dupa prefectura .
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Ba da' mai terminanti cu "halucinant", pareti limitati
Raspunde

Ba e chiar SMART ales

Acum 1 an

halucinație, halucinații substantiv feminin 1. Tulburare psihică constând în perceperea unui obiect sau a unui fenomen fără ca acesta să existe în realitate. 1.1. Produs al acestei stări. Mai sunt si altii prin oras care de la atatea conspiratii, acces direct la Duhul Sfant, functii si /sau medicamente puternice au comportamente nefiresti.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Român cinstit si cuc clocind n-o sa vedeti niciodata. Gena hotiei si talhariei ramane in sangele copiilor noştri şi al nepoţilor nepoţilor noştri.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

Vorbeste in numele tau si al strabunilor tai,te rog.Nu generaliza ca ajungi ca moghior,om de cuvant si ubitor de romania..Si inca ceva,nu exista neam fara uscaturi dar totul se poate tzine sub control cu masuri drastice nu cu trompete lozincarde ca ale tale... Si ti-o spune spre (posibila )indreptare, un om de armata.Care provine dintr-o familie de militari romani,Dumnezeu sa ii hodineasca.

Raspunde

Nu ti-e rusine ???

Acum 1 an

Alor tai poate!!! Altcare le stiepe toate

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii...Pana si Biserica recunoaste antropologia genetica a hotilor si talharilor. ttps://m.facebook.com/iubim.dreapta.credinta/photos/de-ce-suferim-%C3%AEn-aceast%C4%83-via%C8%9B%C4%83-r%C4%83spunsul-%C3%AEl-primim-de-la-arhimandritul-ioachim-p/999842336728736/

Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

Hotzi exista si vor exista in TOATA LUMEA.Nu inteleg de ce ne 'autoponegrim' sau ne injosim atata. Spre deliciul si satisfactia vecinilor nostri dragi si a intregii Europe.Datorita absentei unor adevarati conducatori ai nostri care trebuiau sa actioneze ferm si a unor minoritati etnice ni s-a dus vestea .Si acum venim si noi,incantati sa declaram sus si tare ca suntem talhari.Hai sa iti dau un exemplu recent...Austria a avut cazul Fritzl.Ingrozitor,bla,bla,bla...I-au daramat casa,au ras strada pe care statea ca sa nu mai forfoteasca reporterii si au scos din visterie mintenash 5 mil eur pt acoperirea publica a scandalului... Deci inca odata,cugeta inainte de a te declara hotz si a aduce argumente istorice indubitabile de talia 'facebuc'....Eu nu sunt si nu ma simt hotz si nici prin cunoscutzii mei romani nu am asa ceva.iar cand plec peste hotare am in luneta masinii tricolorul,la fel ca si pe biroul meu si in curtea mea(nu la 1 dec.doar).

Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Daca esti crestin practicant, nu inseamna ca esti si bun politician. Prin ce s-a remarcat dl. Roman ca politician? Nu cumva a avansat doar pe linie de partid, nu datorita meritelor?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus