Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actualizare ”Amenda în acest caz este de 2.500 lei” – Poliția Locală a prins un tânăr care a mâzgălit Sibiul

Actualizare ”Amenda în acest caz este de 2.500 lei” – Poliția Locală a prins un tânăr care a mâzgălit Sibiul

Primăria Municipiului Sibiu anunță vineri după masă că Poliția Locală a reușit să prindă un tânăr care a mâzgălit numeroase locuri din oraș, unele centrale și frecventate de turiști.

Actualizare La o jumătate de oră de la publicarea anunțului pe pagina de facebook, reprezentații Primăriei Sibiu au editat postarea inițială, modificând suma amenzii aplicate tânărului sibian, de la 25.000 de lei, la 2.500 de lei. 

Știre inițială. ”Autorul inscripțiilor de pe domeniul public din zona Bulevardul Victoriei, str. Justiției, Pasajul Spitalului și cartierul Ștrand, a fost prins în flagrant noaptea trecută. Identificarea acestuia este un obiectiv îndeplinit pentru Poliția Locală, care a mobilizat într-un proces coordonat echipa de monitorizare video cu patrulele în teren”, a transmis primăria.

Oficialii municipalității atrag atenția că amenda ajunge în cazul de față până la 25.000 de lei.

”Amenda în acest caz este de 25000 lei, dar Poliția Locală a întocmit un dosar care va fi înaintat organelor competente, pentru continuarea cercetărilor”, a mai precizat municipalitatea.

Evenimentul descris mai sus vine în contextul în care Sibiul are cel mai mare festival dedicat artei stradale și picturilor murale din țară, unul dintre scopurile declarate ale Festivalului Internațional Street Art fiind tocmai acela de a educa.

”Vrem să educăm generațiile tinere, vrem să nu mai vandalizeze zidurile și să-i obișnuim cu acest tip de artă, care nu are nicio legătură cu graffiti-ul. Majoritatea tinerilor fac graffiti pe diferite ziduri, dar nu transmit niciun mesaj, doar pun câteva tag-ui și atât. Noi vrem să revitalizăm orașul prin artă, vrem să facem cunoscuți și artiștii care nu-și expun nicăieri lucrările, expozițiile sunt scumpe, nu toți își permit să-și expună lucrările, dar avem oameni talentați care merită promovați”, a declarat recent Andrei Oltean, organizator al festivalului.

Citește și:Foto – Cum arată clădirile pictate în acest an la Street Art Festival Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Ombladonschi

Acum 1 an

Hai ca m-ai calcat pe bec, educa-ne tu ba artistule! Data viitoare cand te contacteaza papagalii astia sa-ti dai cu parerea zi-le ca esti ocupat. Rase ciob, de oala sparta..
Raspunde

Huluganism vs arta

Acum 1 an

E copilul veunui smecher? Altfel nu se explicac Daca aduni toate distrugeeile din oras fac muuult mai mult de. 2500 lri

Raspunde

Bene

Acum 1 an

Niste"hartiști" frustrați. Care au murdărit orașul de ani de zile, fără să fie trasi la raspundere, cu foarte mici exceptii. De multe ori chiar sub nasul camerelor de supraveghere. Pe lângă amenda ar trebui să fie puși să curețe TOT ce au făcut pe cheltuiala lor, sau sa presteze servicii în folosul comunității. Sa fim seriosi, pe peste 10 ani de zile chiar nu s-a putut afla cine semnează narv sau lts in Sibiu și împrejurimi? Imi vine sa râd. Si nu prea.
Raspunde

@

Acum 1 an

"Niste"hartiști" frustrați." Fi serios, din astia erau in toate timpurile, nu vedeai un zid fara cu tot felul de "pasarici". Diferenta era ca mai devreme sa "pictat" cu creta furata din scoala, acum au spraiuri. Problema este alta, astia nu cunosc respectul de propietatea altuia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus