Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Geografia la un alt nivel. Patru profesori au fost premiați la un eveniment al geografilor sibieni

Geografia la un alt nivel. Patru profesori au fost premiați la un eveniment al geografilor sibieni

30 de profesori de geografie au participat la a XIII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice pe probleme de geografie și didactica acesteia, organizată la Daneș, județul Mureș, de către filiala Sibiu a Societății de Geografie din România și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Citește și: „Cum își găsesc elevii drumul fără busolă în liceu? Discuție aplicată cu profesorul de geografie Constantin Dincă”

Această ediție a constat în două secțiuni. Prima secțiune a inclus prezentarea în plen a comunicărilor de geografie și didactica acesteia, sesiune care a avut loc vineri, 10 iunie, iar cea de-a doua a constat într-o aplicație pe teren și s-a desfășurat sâmbătă, 11 iunie.

Această ediție a fost organizată de cei de la Școala Gimnazială Laslea din județul Sibiu, prof. Otto Kristian Roth (director), prof. Georgeta Maria Wolff (director adjunct), prof. Cosmina Șerb și prof. Dorin Marcu. Cuvântul de deschidere a aparținut profesorului Mircea Furdui, președinte al filialei Sibiu a Societății de Geografie din România și participant la Conferința Națională a S.G.R., desfășurată la Focșani.

Patru profesori premiați

În cadrul primei secțiuni au fost prezentate 10 comunicări de geografie (geomorfologice, climatologie, hidrologie, demografie, transporturi și turism) și 5 comunicări de didactică a geografiei (marketingul clasei, curriculum la decizia școlii, proiectarea demersului didactic).

De asemenea, a fost decernată, de către Societatea de Geografie din România, diploma „George Vâlsan” pentru întreaga activitate desfășurată la catedră în dezvoltarea învățământului geografic românesc, profesorilor Grozav Nicolae Petru (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), Stănculescu Rodica (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), Velica Radu Mircea (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu) și dr. Radu Ioan (Coelgiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu), „tinerii” noștri colegi pensionari.   

Aplicația de teren, cu accent pe identificarea problematicii geografice și de amenajare teritorială s-a desfățurat pe traseul Daneș – Criș (județul Mureș) – Mălâncrav (județul Sibiu) - Laslea (județul Sibiu) – Apold (județul Mureș) – Agnita, cu obiective turistice naturale și antropice.

S-au dezbătut problemele legate de valorificarea patrimoniului turistic local (Castelul Bethlem din Criș, Biserica Evanghelică fortificată din Mălâncrav, Conacul Apafi din Mălâncrav, Biserica Evanghelică fortificată din Agnita, Muzeul Văii Hârtibaciului din Agnita) și de amenajare rurală și degradare a terenului (modificări în structura locuințelor din satul Laslea și alunecările de teren vechi – Movilele de la Apold).

Toate lucrările acestei sesiuni vor fi publicate în al XII-lea volum GEOSIB. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus