Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Știrile Zilei - 15 Iunie

Știrile Zilei - 15 Iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

O veste nu prea bună, care o să ne învețe să oprim robinetul când ne spălăm pe dinți, apa se scumpește, canalul și el. Noile tarife vor fi aplicate de la 1 iulie. Compania justifică decizia prin investițiile majore pe care le are în desfășurare atât în județul Sibiu cât și în județul Brașov.

Dacă ar folosi toate acoperișurile clădirilor aflate în patrimoniu, pentru a instala acolo panouri fotovoltaice, Primăria ar economisi peste 1 milion de euro în 4 ani de zile. Concluzia face parte dintr-un studiu realizat de Greenpeace în 11 mari orașe din țară.

Până să ne ardă apa la buzunar ne arde benzina, iar nemulțumirile devin din ce în ce mai mari. Șoferii sibieni protestează în felurite chipuri, alimentează de un leu, spală parbrizele, cumpără o apă și apoi „de la capăt”. Deja se organizează o nouă întâlnire pentru vineri.

Arhitecții constănțeni de la Agorapolis, firma de proiectare angajată pentru întocmirea documentațiilor urbanistice în vederea amenajării zonei de agrement din Cîmpșor au prezentat un tur virtual al noul parc tematic sportiv propus de administrația sibiană.

Patru instituții, conduse de Direcția Sanitar Veterinară, au început o anchetă vizavi de sănătatea peștilor din lacurile de la Șopa. Controlul vine la câteva zile de la sesizarea unui pescar, care a observat urmele bolii pe peștii prinși.

50 de lei pentru un antrenament, peste o mie de lei pentru o oră de concert sunt noile tarife practicate de serviciul Sala Transilvania pentru închirierea arenei sportive. S-a făcut ordine în toate tarifele, inclusiv la taxele pentru piața volantă, la parcare și viitorul serviciu de încărcare a vehiculelor electrice.

Muzeul Astra anunță că odată cu renovarea și modernizarea scenei de pe lac se vor organiza și primele festivaluri cu artiști de renume internațional. Tarifele pentru a participa la aceste festivaluri urmează să fie aprobate de Consiliul Județean în ședința ordinară de săptămâna viitoare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 498

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus