Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Servicii de recuperare gratuite în Sibiu pentru copiii cu dizabilități

Servicii de recuperare gratuite în Sibiu pentru copiii cu dizabilități

În centrele rezidențiale din cadru DGASPC Sibiu și copiii cu dizabilități din comunitate pot beneficia de servicii de recuperare și reabilitare gratuite, anunță reprezentanții instituției.  În cadrul Centrului de Recuperare ce aparține Complexului Speranța sunt 100 de locuri dintre care 40 pentru copiii care provin din sistemul de protecție socială și 60 de locuri pentru copiii cu dizabilități din comunitate.

În Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Speranța Sibiu copiii din comunitate pot beneficia de servicii de recuperare și reabilitare gratuite. Potrivit reprezentanților DGASPC Sibiu acest centru are o capacitate de 100 de locuri pentru beneficiari dintre care 40 pentru cei care provin din sistemul de protecție socială și 60 pentru copiii cu dizabilități din comunitate.

centru de recuperare

Acest centru are ca scop asigurarea accesului copiilor și tinerilor cu dizabilităţi din sistemul de protecţie specială sau din comunitate, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, care sunt încadraţi în grad de handicap, la servicii de recuperare-reabilitare funcţională: kinetoterapie, balneofizioterapie, logopedie; terapie educaţională (ludoterapie și educație senzorială, dezvoltarea deprinderilor și pregătirea pentru viață independentă, educație nonformală), integrare și reintegrare socială, recreere și socializare, consiliere psihologică şi consiliere. Membrii familiei sau aparținătorii legali vor fi informați și se va urmări implicarea acestora în procesul de recuperare şi asigurare a progresului prin continuarea terapiei. De asemenea, sunt consiliați de asistentul social din cadrul centrului și îndrumați în vederea accesării și obținerii serviciilor sociale din comunitate.

Cei spun cei care și-au dus copiii în centru

,,Sunt mama unei fetițe diagnosticată cu Sindrom Down, frecventăm Centrul de Recuperare de 4 ani. De la naștere ne-am confruntat cu probleme de sănătate, dar am găsit înțelegere și bunătate la persoanele cu care am interacționat în cadrul centrului, oamenii au fost drăguți și receptivi la nevoile noastre”, spune un părinte despre centru.

Un asistent material își împărtășește experiența pe care a avut-o în acest centru. ,,Sunt asistent maternal profesionist pentru un copil hipoacuzic care participă de puțin timp la terapiile din cadrul centrului, dar pot spune că a evoluat în vorbire și vine cu plăcere și pleacă bucuros. Activitățile sunt plăcute și instructive, doamnele care se ocupă de el fiind foarte interesate, de asemenea primim și teme de conversație pentru acasă pe care copilul le face cu plăcere, spune aceasta.

centru de recuperare

Complexul, care a fost înființat în luna februarie a anului 2021 are în componență și patru case de tip familial. Este vorba despre Casa de Tip Familial ,,Alexandra’’, Casa de Tip Familial ,,Adriana’’, Casa de Tip Familial ,,Andrei’’și Casa de Tip Familial „Răzvan”.

Scopul serviciilor sociale de tip rezidențial este de a asigura copiilor și tinerilor cu dizabilități separați definitiv sau temporar de părinți, găzduire pe perioadă determinată, educaţie, consiliere socială şi psihologică, dezvoltarea abililități și competențe, recuperare/reabilitare funcțională, socializare şi petrecere a timpului liber, suport pentru activităţile uzuale, hrana şi suplimentele nutritive adecvate, suport în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză, suport pentru reușita integrării și reintegrării copilului sau în comunitate.

Toate detaliile despre cabinetele Centrului de Recuperare Speranța le găsiți AICI.

centru de recuperare

centru de recuperare

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus