Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Marea Unire Tesla: Elon Musk, invitat în județul Sibiu, la Păuca

Marea Unire Tesla: Elon Musk, invitat în județul Sibiu, la Păuca

Zeci de proprietari de mașini electrice Tesla se întâlnesc în acest sfârșit de săptămână în județul Alba, programul lor incluzând și o vizită în comuna sibiană Păuca.

Organizatorii spun că este cel mai mare eveniment național al pasionaților de mașini electrice din România, motiv pentru care îl invită public și pe fondatorul Tesla, Elona Musk, la următoarea ediție.

”Punctele inedite ale programului vor fi concertul mașinilor electrice – Tesla light and music show și o demonstrație cu autoturismul autonom sau cum va arăta viitorul mașinilor fără șofer. Demonstrația va prezenta modul în care mașinile electrice pot circula fără șofer, cum recunosc un drum nou și cum își stabilesc măsurile de siguranță în timpul condusului autonom. Întâlnirea are ca scop promovarea transportului ecologic prin folosirea mașinilor electrice și va cuprinde totodată lansarea unui provocări pentru fondatorul Tesla, Elon Musk, de a veni în România pentru următoarea ediție a Marii Uniri Tesla”, spun organizatorii.

masini tesla

Evenimentul va începe, în jurul orei 9:30, cu o cafea servită în parcarea Primăriei Comunei Ciugud, județul Alba, unde există două stații verzi de încărcare pentru autoturismele electrice. Participanții, care s-au anunțat din întreaga țară, vor schimba impresii despre mașinile electrice pe care le conduc. Un punct inedit va fi concertul mașinilor electrice – Tesla light and music show, urmat de o demonstrație cu autoturismele autonome (condus fără șofer). Va urma o vizită la Școala Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, dar și o oprire la Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România.

Caravana va porni apoi pe traseul Ciugud – Teleac – Hăpria – Păuca, în județul Sibiu, o distanță de aproximativ 40 de kilometri.

”În comuna Păuca, participanții vor avea o întâlnire cu reprezentanții administrației locale, vor vizita Școala Gimnazială, o școală „smart” care a fost construită recent, precum și Biserica Evanghelică Păuca, monument istoric din secolul XIII”, spun organizatorii.

Eveniment organizat de primării

În jurul orei 18:00 întreaga caravană va ajunge în Cetatea Vauban din Alba Iulia. Mașinile electrice vor fi parcate în Piața Cetății pentru a putea fi admirate de turiști și localnici, iar proprietarii lor vor oferi detalii tehnice sau alte informații celor interesați de electromobilitate. De asemenea, în cursul serii este programat un nou concert al mașinilor electrice - Tesla light and music show. Și la Alba Iulia, participanții la eveniment vor avea o întâlnire cu reprezentanții administrației locale pentru a discuta despre proiectele de electromobilitate.

Interesant este că Marea Unire Tesla: Ciugud – Alba Iulia – Păuca este organizată de primăriile celor trei localități în parteneriat cu Asociația Tesla Happy Owners România (THOR), organizație care reunește proprietari de autoturisme electrice din întreaga țară.

Context

Comunele Ciugud și Păuca promovează transportul ecologic, iar ambele administrații locale au stații de încărcare verzi pentru autoturismele electrice. Astfel, în parcarea celor două primării există un complex de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică pentru alimentarea sediilor administrative dar și a celor două stații de încărcare, montate de fiecare localitate. Fiecare primărie folosește câte un autoturism eco, respectiv un autoturism electric la Ciugud și un autoturism hibrid la Păuca. Ciugudul are și a treia stație verde de încărcare în satul Hăpria, la Centrul de Informare Turistică.

În luna mai a acestui an, cele trei comunități locale au mai organizat împreună Electro-șezătoarea, o întâlnire la care au participat aproximativ 40 de mașini electrice de diferite mărci din întreaga țară.

În prezent, în România sunt înmatriculate peste 16.000 de mașini electrice.

Programul complet:

Sâmbătă, 25 iunie 2022

9:00 – 9:30 – Sosire la Ciugud – Povești la o cafea despre mașinile electrice

9:30 – Deschiderea oficială a întâlnirii proprietarilor de autoturisme electrice Tesla (Ciugud, parcarea primăriei)

–  Cel mai mare concert Tesla light and music show – un spectacol inedit de lumini și muzică realizat de mașinile prezente

10:00 – Demonstrație inedită – autoturismul autonom sau cum va arăta viitorul mașinilor fără șofer

11:00 – 11:45 – Vizită Ciugud Smart Shool – prima școală smart din mediul rural din România

12:00 – Vizită Theodora Golf Club

14:00 – 15:00 – Deplasare spre Comuna Păuca

15:00 – 16:00 – Vizită în comuna Păuca

-           Discuții cu reprezentanții Primăriei Păuca despre planurile de susținere a electromobilității

-           Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice

-           Vizitarea Școlii Smart de la Păuca și a Bisericii Evanghelice (clădire monument istoric)

16:30 –  17:30 Plecare spre Ciugud – Alba Iulia

18:00 – Sosire în Cetatea Alba Carolina

-           Remake Cel mai mare concert Tesla light and music show – un spectacol inedit de lumini și muzică realizat de mașinile prezente

  • Discuții cu reprezentanții administrației locale despre planurile de mobilitate ale Municipiului Alba Iulia, cu accent pe susținerea electromobilității
  • Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice

GALERIE - Cele mai bune mașini electrice ale anului, în Piața Mare: ”Vrem, nu vrem, asta ne așteaptă”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

X

Acum 1 lună

vin aia cu bani cu caru :))
Raspunde

Tedu

Acum 1 lună

Ba tot din priza în priza :)
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Ce buna ar fi o uzina de mașini electrice in Alba.
Raspunde

Mișu Mare.

Acum 1 lună

Fain! O sa vedem automobile Tesla stropite cu balegă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus