Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

FOTO Puzzle-uri din lemn și ateliere interactive pentru copii, la FITS 2022. „Sunt foarte interesante și le antrenează mintea”

FOTO Puzzle-uri din lemn și ateliere interactive pentru copii, la FITS 2022. „Sunt foarte interesante și le antrenează mintea”

Organizatotii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu au pregătit și anul acesta mai multe spectacole și activități pentru copii. În cea de-a patra zi de festival, în Piața Mică, copiii s-au putut bucura de instalații și de puzzle-uri din lemn.

Copii însoțiți de părinți s-au putut distra astăzi la atelierele și instalațiile din lemn aduse la Sibiu din Spania. „Friends of Crusoe” este o instalație stradală interactivă, cu elemente meșteșugite în lemn. Instalația este formată din 21 de spații, mașinării de mari dimensiuni, cu două fețe, care se pun în mișcare când cineva se joacă pe partea opusă, mașinării cu păpuși, jocuri mecanice și puzzle-uri despre călătoria lui Crusoe. În plus, instalația cuprinde un spațiu dedicat copiilor cu vârste de peste doi ani, unde aceștia se pot juca în ritmul lor.

„Le antrenează mintea”

Andreea a venit pentru prima dată la aceste instalații împreună cu fiica ei de șase ani, Ariana. Spune că jocurile amplasate în Piața Mică sunt interactive și că o să mai vină și în zilele următoare.

„Am venit cu fetița mea, Ariana. La puzzle-uri am stat cel mai mult și la jocul cu bile. Sunt foarte interesante și le antrenează mintea. Pe weekend nu am putut veni, iar acum am fugit repede cu cea mică, sperând că nu este la fel de aglomerat. Sunt foarte interactive și interesante”, ne-a spus Andreea.

O altă mămică a venit însoțită de cei doi băieți ai săi, Vlad și Tudor, și vede în aceste activități o oportunitate de a petrece timp în aer liber, jucându-se. „Venim pentru prima dată cu ei, Vlad și Tudor, este interesant pentru copii și ne place că mai fac și altceva decât să stea doar în casă”

Instalația interactivă se mai găsește în această seară, de la ora 19, în Piața Mică. În 2 iulie, instalația se mută la Cisnădioara de la ora 11 și de la ora 17. Ultimul loc în care va a ajunge este tot Cisnădioara, în 3 iulie, de la ora 10.

Citește și: FOTO VIDEO Ca înainte de pandemie: Mii de sibieni în Piața Mare, în prima seară de FITS. „Este extraordinar”

Citește și: Actualizare Program FITS 2022, luni: Spectacolul „Veseli și pufoși” a fost anulat. Costumele nu au ajuns încă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus