Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Topul celor mai bune licee din Sibiu

Topul celor mai bune licee din Sibiu

Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Octavian Goga, Liceul Teoretic Constantin Noica și Liceul Teoretic Onisifor Ghibu sunt câteva din liceele care au elevi cu note în primele 20 din județ. Lazărul și Goga se află pe primele două locuri, având în vedere numărul impresionant de note de 9 luate de liceeni – aproape o sută. Ba mai mult, Lazărul are și singurii doi elevi de zece din Sibiu.

În urma publicării rezultatelor la Bacalaureat, în baza mediilor obținute de primii 20 de elevi dar și a numărului de elevi care au luat note peste 9, am realizat un clasament al celor mai bune licee din Sibiu.

Pe primul loc se află Colegiul Național Gheorghe Lazăr, care se poate lăuda cu faptul că opt din primii 20 de elevi cu note mari la Bacalaureat au studiat aici. Doi dintre ei au luat chiar zece curat. Ceilalți au avut 9.96, 9.90, 9.86, 9.85, 9.83 și 9.81. Totodată, la Lazăr 99 de elevi au luat note peste 9.

Conform tabelului, pe al doilea loc se află Colegiul Național Octavian Goga, care a avut patru elevi în primii 20, dar și un total de 98 de candidați cu note peste 9, aproape la egalitate cu Lazărul - acesta din urmă are însă avantajul celor două note de zece obținute. Florentina Ileșan, directoarea colegiului, spune că a fost nevoie de un efort de echipă al elevilor, profesorilor și părinților. Îi felicită pe absolvenți pentru performanța făcută la Bacalaureat și îi încurajează să revină la colegiul care i-a format, oricând vor simți nevoia să reviziteze băncile în care au studiat în ultimii patru ani.

„Sentimentele mele sunt în primul rând de mulțumire pentru cadrele didactice care s-au implicat și au fost alături de elevi și au contribuit la pregătirea lor în cei patru ani de liceu, dar și înainte de Bacalaureat. Felicitări pentru performanța copiilor și pentru susținerea primită de la părinți și pentru eforturile pe care le-au făcut pentru a susține și îndruma copiii să atingă această performanță. A fost o muncă de echipă.”

„Dorim ca elevii noștri să se bucure de reușita lor, să reușească admiterea la instituțiile de învățământ superior spre care își îndreaptă opțiunile și sunt așteptați cu drag să revină, ori de câte ori doresc, în instituția noastră și chiar să ne rămână alături”, a mai spus directoarea.

Elevii de la Goga cuprinși în primii 20 au avut următoarele note: 9.88, 9.83, 9.83 și 9.81.

Tot în primii 20 se află Liceul Teoretic Constantin Noica, unde un elev a reușit să ia a patra cea mai bună notă din județ. Acesta a luat nota 9.93, iar alți 19 dintre colegii săi au luat de asemenea nota finală de peste 9.

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu se mândrește cu trei elevi care s-au înscris în primii 20 pe județ. Notele lor au fost 9.90, 9.86 și 9.83. Aici, un număr de 30 de candidați au luat note peste 9 la Bacalaureat.

La Colegiul Național Samuel von Brukenthal un elev a luat nota 9.87, reușind de asemenea să se încadreze în primii 20. Liceul din centrul orașului a impresionat și prin numărul mare de elevi cu note peste 9, respectiv 64 de candidați.

Din afara Sibiului, două licee de la Mediaș s-au făcut remarcate. Este vorba despre Colegiul Școala Națională de Gaz, care a avut un elev cu nota 9.86 și un total de 27 de candidați cu note peste 9, și Liceul Teoretic Axente Sever unde doi elevi au luat nota 9.85 și în total 20 de candidați au luat peste 9.

Citește și Topul celor mai bune școli din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ceata la mal

Acum 1 an

Nu prea e normal ca afisarea rezultatelor unui concurs sa fie impersonala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus