Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Topul celor mai bune școli din Sibiu

Topul celor mai bune școli din Sibiu

Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” și Colegiile Naționale ”Samuel von Brukenthal” și ”Gheorghe Lazăr” sunt cele mai bune școli din Sibiu, în baza unei ierarhii făcute după rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională 2022.

În urma publicării rezultatelor la Evaluarea Națională, în baza mediilor obținute de primii 20 de elevi, am realizat un clasament al celor mai bune școli gimnaziale din Sibiu.

Pe primul loc se află Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, care nu doar că are patru elevi în primii 12 pe județ, dar are și doi elevi cu medii de zece. Mai mult decât atât, unul dintre ei a susținut proba la limba și literatura maternă în germană.

”Eu sunt mândră de toți absolvenții școlii noastre. Bucuria este și mai mare când vedem că doi copii de la noi au obținut notă maximă. Bucurie mare la noi la școală astăzi”, a declarat, la prima impresie, directoarea Renet Marin.

scoala slavici sibiu

Un rezultat foarte bun la Evaluarea Națională 2022 a obținut și Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” din cartierul Lazaret.

”Avem o mare bucurie, avem copil de zece la Evaluarea Națională. Este chiar șefa noastră de promoție. Suntem foarte mândri de ea, la fel cum suntem foarte mândri de școala noastră”, a declarat pentru Turnul Sfatului Anca Rusu, directoarea Școlii ”Ioan Slavici”.

În ambele cazuri descrise mai sus, vorbim despre școli considerate ”de cartier”, performanța fiind astfel și mai mare.

Cu toate acestea, unitatea de învățământ cu cei mai mulți elevi în primii 20 la Evaluarea Națională este Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, școală de prestigiu și cu tradiție în municipiul Sibiu. Nu mai puțin de cinci elevi de la „Brukenthal” se află în primii 20 de județ, mediile la Evaluarea Națională fiind foarte bune, de la 9,95 până la 9,88 și ajungând la 9,81, cea mai mică obținută de un absolvent al ciclului gimnazial de la „Samuel von Brukenthal”. Mai mult decât atât, toți reprezentanții acestei unități școlare au susținut proba la limba maternă în germană, cu rezultate aproape perfecte.

colegiul brukenthal sibiu

Pe locul patru în clasamentul celor mai bune școli din Sibiu se află Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, care are patru absolvenți de ciclu gimnazial în primii 20 cei mai buni elevi din județ. Doi dintre ei au reușit să obțină media 9,90, unul 9,82 și altul 9,80.

Clasamentul este completat de o altă școală cu tradiție din Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga”. Doi elevi de la „Goga” se regăsesc în primii 20 pe județ, cu mediile 9,81 și 9,80.

colegiul goga

Deși are un singur reprezentant în primii 20, Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Sibiu trebuie menționată în clasament. Reprezentantul acestei unități școlare a obținut performanța deosebită de a promova Evaluarea Națională cu media 9,91.

Celelalte trei școli care completează numărul elevilor aflați în primii 20 pe județ sunt următoarele: Școala Gimnazială „Hermann Oberth” din Mediaș, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Mediaș și Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig.

În total aproape 3.000 de elevi din județul Sibiu au susținut examenele la Evaluarea Națională și doar trei au avut media zece pe linie.

Citește și:

Rezultate Evaluarea Națională: Trei medii de zece la Sibiu

Topul celor mai bune licee din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Laura

Acum 1 an

La Nicolae Iorga il am si eu pe fi-meu, am emotii la testele de clasa a doua. Normal, eu mai mult ca el. In toamna intra in a doua, trebuie sa il tin ocupat. Ii zic mereu, uita-te mama in dex daca nu stii un cuvant, ca oricum stai cu telefonul in mana mereu. Si acum exista si varianta online gratuita https://dexonline.net nu mai trebuie sa dau sute de lei cum era pe vremea mea. Totul e la indemana copiilor in ziua de azi, totul e sa vrea si ei sa invete. Ca degeaba stam noi si le sunem de 100 de ori sa faca un lucru. Si de profesori tine, sa ii motiveze, nu doar de parinti. Si da, confirm, invatatori buni la Nicolae Iorga.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Oare câte din rezultatele astea se datorează meditațiilor particulare ? Marea majoritate, dacă nu cumva toate. Și bineînțeles muncii copiilor.
Raspunde

Nemo

Acum 1 an

Eu i-am avut la "Lazar" in gimnaziu. Fara meditatii ( mergea toata clasa la 2 profi de mate si 3 de romana), nu ar fi fost ok pentru multi din ei, probabil... Deh, meritul aparent e al scolii, de fapt e meritul parintilor, care prin meditatii si-au ajutat copiii ( in primul rand), dar au ajutat si la mentinerea "renumelui" lazarist. La pomul laudat...
Raspunde

Aritmeticianul

Acum 1 an

Dacă au fost înscriși 3100 de elevi la Evaluarea Națională (prezenți 2934) cum se poate stabili ierarhia școlilor din doar 20 de elevi?! Aritmetica a fost din totdeauna un sport greu...
Raspunde

Ionel

Acum 1 an

Meritul este al elevului dus la meditatii . Ar fi interesant de aflat ce parere au elevii din Sc N. Iorga despre atmosfera de la cursuri si despre atitudinea profesorilor fata de elevi.
Raspunde

Sibian SB

Acum 12 luni

Cred ca Scoala 20 sau Ion Slavici cum i se spune acum a apraut din intamplare.... Acolo sunt elevi slabi. A fost o intamplare ca au avut rezultate bune...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus