Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Știrile Zilei – 29 iunie

Știrile Zilei – 29 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Alt cartier sibian modernizat, aceleași nemulțumiri – locuitorii din Terezian se plâng, la fel ca sibienii din alte cartiere înaintea lor, de faptul că „măcelarii” de muncitori au tăiat mai mulți copaci. Municipalitatea intervine însă cu promisiunea că parcul din acest cartier va fi chiar mai frumos decât înainte, odată cu încheierea lucrărilor.

Cel mai bun liceu din Sibiu îl are ca director, de mai bine de 19 ani, pe Octavian Gabriel Negrea. Într-o scurtă discuție cu Turnul Sfatului, profesorul a mărturisit că nu dorește ca efortul tuturor liceelor din orașul nostru să fie ignorat în detrimentul liceului său ori al altora de același nivel. Elevii și colegii săi îl motivează să lucreze cu entuziasm în continuare și mențină Colegiul Național Gheorghe Lazăr o instituție de prestigiu așa cum este și astăzi.

Protest în centrul orașului – câțiva elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „Cibinium” spun că nu vor să fie mutați în sediul fostului Liceu CFR. Această decizie a fost luată pentru a oferi mai mult spațiu Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, acolo unde învață peste 1.900 de copii.

600 de lei pentru un microbuz cu 6 locuri și 900 de lei pentru unul de 9 locuri – sunt tarifele stabilite de Muzeul ASTRA pentru închirierea microbuzelor electrice achiziționate recent, cu care consilierii județeni nu sunt de acord. Aceștia din urmă au votat astăzi împotriva proiectului de hotărâre prin care s-au stabilit prețurile.

Un consilier județean s-a trezit cu mașina ridicată, chiar în mijlocul ședinței de CJ. Ședința a fost întreruptă de un funcționar care i-a transmis vicepreședintelui Marcel Luca că polițiștii locali ridică un autoturism parcat pe trotuar, în fața instituției. Consilierul a fugit repede din sală, însă s-a blocat la ușa de acces în curtea interioară. Nu avea cartelă de acces, iar poarta era încuiată. Până a găsit ieșirea, polițiștii au și plecat cu mașina.

Două noi achiziții au făcut sibienii de la AFC Hermannstadt, pentru sezonul următor. Este vorba despre fotbaliștii Alexandru Răuță, cotat la 300 de mii de euro, și Alexandru George Dușmanu, cotat la 125 de mii de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 589

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus