Joi,
07.12.2023
Partial Noros
Acum
1°C

Județul Sibiu ar putea avea pistă nouă de biciclete spre una dintre cele mai frumoase zone turistice

Județul Sibiu ar putea avea pistă nouă de biciclete spre una dintre cele mai frumoase zone turistice

Primăria Porumbacu de Jos a început demersurile pentru construirea unei noi piste de biciclete care să lege Porumbacu de Sus de zona turistică unde se află parcurile tematice Castelul de lut – Valea Zânelor și Povestea Calendarului, printre altele.

Primăria comunei Porumbacu de Jos a depus, pentru obținerea finanțării prin PNRR, un proiect care prevede construcția a doi kilometri de pistă de biciclete, dotată după toate standardele moderne, inclusiv iluminat public.

În speranța că proiectul va fi aprobat, primăria a solicitat și primit de la Consiliul Județean câteva tronsoane din drumul județean 105 J, pe unde ar putea trece viitoarea pistă.

”Pista de biciclete va oferi celor interesați o alternativă de petrecere a timpului liber de calitate și va sprijini și creșterea economică a zonei prin turismul rural, ca urmare a creșterii fluxului de turiști în zonă. Totodată, se dorește crearea acestei piste de biciclete și pentru încurajarea folosirii acestor mijloace de transport în locul automobilelor, în scopul reducerii emisiilor de CO2 și a eficientizării consumului de energie”, se arată în hotărârea CJ Sibiu, aprobată recent.

Premieră la Școala Gimnazială din Porumbacu de Jos. Copiii vor pleca în excursii și tabere în urma unui proiect câștigat

”După ce se face proiectarea, care durează între o lună și trei luni maxim, facem licitația pentru lucrări și atribuim contractul în vederea execuției. Depinde foarte mult de finanțare, dacă vom fi selectați și proiectul va avea fondurile necesare. Noi ne-am dorit chiar să legăm Porumbacu de Jos cu Porumbacu de Sus, dar nu ne încadram la finanțare să facem o pistă mai lungă, așa că ne-am limitat la zona turistică”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții primăriei.

Costul estimativ al pistei de biciclete s-a ridicat la peste 200.000 de euro.

Sursa foto: Monitorul de Cluj

Citește și:

Joyard Pensiunea & Parc - un vis frumos, cu gard turcoaz

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Un biciclist

Acum 1 an

Era perfect de-ar fi fost si de ar fi pe viitor toate pistele din judet exact ca cea din poza. Perfect plana si fara 5 randuri de borduri in 2m latime. Atat de simplu e
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

@Un biciclist: acum ca ai scris tu, mi-am dat seama ca pistele făcute de Primăria sau Consiliul Județean Sibiu, arată ca o autostrada, vopsite in toate culorile posibile, borduri, șanțuri dar le lipsește simplitatea și planeitatea. E suficient să arate bine în poze...
Raspunde

Porumbelu de Sus

Acum 1 an

E de înțeles scopul proiectului și merita aprecieri. Dar, ca orice lucru făcut în România, începem cu sfârșitul. Bun, luam bicicletele pana la Castel, dar pana la Porumbacu de Sus, tot cu mașina trebuie sa mergem, deci cat de mult salvam natura? Apoi cati romani vor veni cu bicicletele calare pe capota mașinii 35 de km sa se dea 2 km pe doua roti? Exista vreun proiect de închirieri biciclete la nivelul Primăriei Porumbacu? A fost gândit cumva un proiect de amenajare a unei parcări încăpătoare în Porumbacu de Sus pentru a putea lasa mașină acolo și sa pornești în aventura cu ghidonul și pedalele? S-a gândit cineva sa creeze un cadru de relaxare în sat ca să nu reprezinte doar o simpla borna pe traseul acestui proiect? Mulți au nevoie de ceva (măcar o apa, un suc, o gustare) înainte sau după ce folosesc bicicleta. Cât despre unirea dintre Sibiu și Porumbacu de Sus pe traseu velo, clar ca nici nu poate fi vorba.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

păi te duci cu bicicleta până la purumbac. tu ești de-ală care se duce cu mașina până la sală, bagi bicicletă, și pleci cu mașina până la fast-food-ul de la 50 metri?
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Forte bine că au urși ce mînca Bicicliștii

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus