Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

O femeie a fost ucisă, la Brașov, de un recidivist care a beneficiat de legea recursului compensatoriu

O femeie a fost ucisă, la Brașov, de un recidivist care a beneficiat de legea recursului compensatoriu

Cadavrul unei femei, care a fost strangulată în noaptea de 1 spre 2 iulie, în municipiul Braşov, şi îngropată într-o zonă de la periferia oraşului, a fost descoperit şi identificat vineri, după investigaţii ample desfăşurate de poliţişti braşoveni, în colaborare cu reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conform anchetatorilor, citați de Agerpres, victima ar fi fost prostituată şi ar fi fost omorâtă, pe fondul unei neînţelegeri, de un bărbat, recidivist, care a fost eliberat din penitenciar după ce a beneficiat şi de legea recursului compensatoriu.

"Victima, o persoană de sex feminin, a fost ucisă, în noaptea de 1 spre 2 iulie, în zona străzii Aron Pumnul din municipiul Braşov, după o neînţelegere cu autorul faptei. Acesta a preluat victima cu un cărucior, a dus-o în timpul nopţii în zona fabricii Olimpus, din apropiere de Feldioara. În spatele fabricii, a râului Bârsa, a îngropat-o, pentru a o ascunde. În cursul zilei de astăzi (vineri - n.red.) a fost identificată de lucrători de poliţie", a declarat presei prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Cadavrul tinerei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

"În urma autopsiei, s-a stabilit că victima a fost strangulată, aceasta fiind cauza decesului. În urma percheziţiilor efectuate azi, la casa autorului, au fost identificate bunuri personale ale victimei - poşeta, geaca de piele pe care o purta în seara în care a fost ucisă, adidaşii pe care îi avea în picioare - pe care le avea asupra ei, cu care a fost observată anterior de a cădea victimă acestei infracţiuni", a precizat Sandu.

Conform acestuia, autorul crimei ar fi recidivist.

"Explicaţia faptei, pe care autorul a dat-o la audieri, este o neînţelegere. În condiţiile în care victima practica prostituţia, a existat o neînţelegere între cei doi, care a condus la strangulare. Autorul are antecedente penale, în cursul anului 2015 a săvârşit o tâlhărie calificată, a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare, la care s-au adăugat alţi doi ani, dintr-o faptă, la fel, cu violenţă, săvârşită anterior. În cursul anului 2019, a beneficiat de legea recursului compensatoriu, scăzându-i-se 270 de zile din pedeapsa pe care trebuia să o execute şi a fost eliberat condiţionat, având un rest de executat de 581 de zile. Probabil că dacă aceste circumstanţe favorabile inculpatului nu ar fi existat, (...) victima ar fi fost şi azi în viaţă", a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Acesta a subliniat că este vorba despre "un dosar extrem de greu de instrumentat", care "a fost lămurit după eforturi foarte mari făcute de lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Btraşov, al Serviciului de Investigaţii Criminale, de SAS Braşov, de Direcţia de Operaţiuni Speciale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Romania e raiul hotilor si criminalilor.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus