Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cei doi arestați pentru furtul unui excavator sunt consilieri locali. Al treilea implicat e fratele viceprimarului

Cei doi arestați pentru furtul unui excavator sunt consilieri locali. Al treilea implicat e fratele viceprimarului

Dosarul penal deschis la Porumbacu de Jos pentru furtul unui excavator implică nume de aleși locali și rude ale acestora. În cursul zilei de azi, instanța a emis mandat de arestare pentru cei doi consilieri locali implicați, ambii membri PNL.

Este vorba de dosarul penal instrumentat de procurorii din Avrig pe subiectul dispariției unui excavator pe șenile, din albia unui pârâu din comuna Porumbacu de Jos. Excavatorul aparținea unei societăți care avea lucrări în comună, potrivit  mai multor surse consultate de Turnul Sfatului, iar duminică utilajul ”a dispărut”. În urma reclamației administratorului societății rămasă fără excavator, autoritățile au descoperit că acesta a fost sustras de trei bărbați: doi dintre aceștia sunt consilieri locali în Porumbacu de Jos, iar al treilea este angajat al Primăriei din localitate, pe post de operator de buldoexcavator.

Oficial: nimeni, nimic

Cei doi consilieri locali acuzați că au participat la sustragerea excavatorului sunt ambii aleși pe listele PNL. Potrivit mai multor surse oficiale contactate de Turnul Sfatului este vorba de Adrian Malangă (foto principală stânga, locuitor al satului Scoreiu) și Mirel Mihai Stoica (foto principală dreapta). Iar angajatul Primăriei implicat în dosar este fratele viceprimarului localității, Ioan Filimon, tot membru al PNL. ”Momentan nu pot să vă dau niciun răspuns. Sunt în concediu”, a scurtat discuția viceprimarul, întrebat de Turnul Sfatului despre detaliile acestei situații.

Nici Georgeta Maria Poșa, primarul comunei, de asemenea membru PNL, nu are prea multe declarații de oferit. ”Cunosc că este în desfășurare o anchetă în acest moment. Nu cunosc detalii, așadar nu putem propune / dispune măsuri. Revin cu o declarație oficială când voi avea comunicarea soluției dată de instanță”, răspunde primarul întrebată ce măsuri a luat sau va lua în contextul în care doi dintre consilierii alături de care administrează comuna și un angajat al primăriei pe care o conduce sunt acuzați de furtul unui excavator.

Primarul Georgeta Maria Poșa (foto stânga) așteaptă să îi fie comunicată soluția instanței pentru a da declarații despre dosarul în care este implicat și consilierul local Mirel Mihai Stoica (foto dreapta). Sursa foto: Facebook / Stoica Mirel Mihai

Arestați pentru 30 de zile

În cursul zilei de marți, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului din Avrig, instanța a admis arestarea preventivă a celor doi consilieri locali liberali. ”Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Malangă Adrian-Nelu și Stoica Mirel-Mihai, pe o durată de 30 de zile, fiecare, cu începere de la data de 12 iulie 2022 şi până la data de 10 august 2022, inclusiv. Respinge cererea inculpaţilor de luare a măsurii controlului judiciar”, se arată în încheierea instanței. Măsura arestului preventiv poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Citește și Furt neobișnuit: Trei sibieni au plecat cu un excavator pe șenile

Sursa fotografiilor: Facebook / Malangă Adrian, Facebook / Stoica Mirel Mihai

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

intotdeauna am spus ca cei din primarie fura de rup...chiar si excavatoare...mai ales cei din PNL
Raspunde

Marian

Acum 1 an

Doamnele din poza sunt mai periculoase, in umbra lor multe fapte se ascund!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Pui mici pe langa talharul Sebastian Ghiță cu un tun de 48 milioane euro.
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Pai de ce întra românul în politica ,nu sa fure?dacă nu era nimic de furat prin zona ,trebuiau sa ia și ei ceva .totuși mi se pare ciudat sa furi un ditamai utilajul ,unde sa îl ascunzi ,pana îl înscrii pe Bulgaria?indiferent cât ai fi de novice nu te repezi direct la un excavator, ar fi chiar ultimul nivel de inteligență.
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

Gospodari adevărați... La viitoarele alegeri trebuie aleși pe funcții mai mari...și mai la centru...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Siluana Vidrighin

Acum 1 an

Ca sibieni autentici, avem datoria morala sa votam PNL care a facut judetul nostru unul dintre cele mai marete din Europa! Cine nu voteaza PNL sa se intoarca la ei in saracia din judetele valahe!
Raspunde

Ultor

Acum 1 an

Aberezi...Cum sa votezi hotii?
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Se simte inflația și cotizația la partid. Acestea i-au împins pe săracii PNL-isti de la white-collar crimes la blue-collar crimes hahaha
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

de ce nu iese public "d-na Campean" sa ne spuna ea cum sta treaba???!!!
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

Nu iese d-na Câmpean sa ne spună cum sta treaba ca ăștia că--s găinari mici, nu securiști adevărați.

Raspunde

Alt sibian

Acum 1 an

Ce cauta excavatorul in albia unui parau? ( o fi garajul acolo sau asa e ecologic?) De apreciat operativitate procuraturii! Oameni din zona au plageri penale facute de ani de zile si pt alte fapte si din alte administration… dar nu s-a miscat nimic. Cred ca se aplica metoda “ultimul venit primul servit”. Se vede limpede ce “independenta” e justitia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus