Miercuri,
11.09.2024
Ploi Moderate
Acum
16°C

Zona metropolitană Sibiu, fără mun. Sibiu, anunță primul drum nou: ”Va deservi cel puțin 33.000 de locuitori”

Zona metropolitană Sibiu, fără mun. Sibiu, anunță primul drum nou: ”Va deservi cel puțin 33.000 de locuitori”

Asociația Zona metropolitană Sibiu, din care conducerea municipiul Sibiu refuză să facă parte, anunță primul proiect de infrastructură derulat din fonduri nerambursabile: un drum de 5,5 km.

Ajunsă la zece localități componente, asociația denumită Zona metropolitană Sibiu (ZMS) anunță al doilea proiect din fonduri nerambursabile. Proiect care va reprezenta prima investiție în dezvoltarea infrastructurii de transport realizată de către ZMS: este vorba de un nou drum care să lege Șelimbărul de Roșia.

”Obiectivul proiectului constă în modernizarea și asfaltarea drumului în lungime de 5.500 m, care va deservi cel puțin cei 33.000 de locuitori din cele două comunități locale, facilitând accesul între ele și înspre municipiul Sibiu, fără a mai fi nevoite să se ocolească pe drumurile județene sau nationale. Proiectul deschide perspectiva dezvoltării unor noi zone rezidențiale, dar și a viitoarei zone de agrement și ecoturism de pe dealurile Gușteriței, care va deservi și comunitatea sibiană”, arată Paul Gruian, președintele consiliului director al ZMS, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

13,2 milioane de lei este finanțarea nerambursabilă obținută pentru construirea acestui drum. Banii au fost alocați prin intermediul programului ”Anghel Saligny”.

Citește și Zona metropolitană, înființată fără municipiul Sibiu: ”Prea multă vorbărie. Am depus deja și primul proiect”

Tot mai mulți membri

Patru primari, din Șelimbăr, Șura Mică, Roșia și Șura Mare, au înființat în cursul anului trecut asociația de dezvoltare intercomunitară denumită Zona metropolitană Sibiu. Intenția aleșilor era de a da un imbold proiectului unei zone metropolitane a Sibiului, în contextul în care primarul Sibiului a amânat o astfel de inițiativă până la modificarea legii care reglementează zonele metropolitane.

Între timp, numărul localităților care au aderat la această inițiativă a ajuns la zece. Alături de comunele fondatoare, din ZMS mai fac parte acum și Ocna Sibiului, Poplaca, Sadu, Rășinari, Slimnic și Racovița.

Citește și Zona metropolitană Sibiu (cea fără mun. Sibiu) anunță primul proiect european: ”câștigăm experiență”. Plus trei noi localități

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Norm

Acum 2 ani

Cum adică Municipul Sibiu refuză să facă parte, cine este acest municipiu, Fodor???
Raspunde

Corbul

Acum 2 ani

Fapte nu vorbe. Deși aș fi apreciat o lovitură mai serioasă doamnei Fodor, proiectul nu propune decât reasfaltarea acelei porțiuni din DJ106. Asociația lui franzelă ar trebui să-și asume proiecte mai serioase decât să ia de la gura Consiliului Județean. Sau cine știe, poate și asociația asta e făcută să sifoneze fonduri europene la o Terra sau un Geiger.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Sibiul nu face parte din Zona Metropolitan? Selimbar, Cristian, Sura , Viile Sibiului si alte comune sau orase gen Cisnadie ar putea deveni Cartiere ! Simplu !
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

foarte exact, unde anume o sa fie drumul? de la pana la?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus