Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Dan Barna, vicepreședinte USR: „Guvernul socialist cu epoleți PSD-PNL-UDMR a modificat din pix Codul fiscal pentru a introduce noi taxe”

Dan Barna, vicepreședinte USR: „Guvernul socialist cu epoleți PSD-PNL-UDMR a modificat din pix Codul fiscal pentru a introduce noi taxe”

„Cred că am lămurit, nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte”.

Așa e, domnule Ciolacu, „am lămurit”. Nu v-a ținut nici două luni promisiunea făcută românilor.

Guvernul socialist cu epoleți PSD-PNL-UDMR, antonim cu transparența și predictibilitatea, a modificat din nou, de pe o zi pe alta, din pix, Codul fiscal, pentru a introduce noi taxe.

Adică pentru a-i sărăci și mai tare pe români, că doar nu era suficientă inflația de peste 15% sau faptul că am ajuns să ne împrumutăm la cel mai mare cost din UE, de aproape 9%.

Și în cine să lovească coaliția sărăcirii dacă nu în cei care susțin toate cheltuielile aberante pe care le tot fac, adică mediul privat. Micii întreprinzători, cei din domeniul HoReCa și inclusiv cei care au contracte part-time, care vor trebui să plătească la stat cât plătește un angajat cu normă întreagă. Pe scurt: muncești două ore, PSD-PNL-UDMR te taxează cât pentru opt ore.

Această suprataxare aberantă a românilor cu contracte part-time, cu care PNL nu era de acord acum patru ani, dar „a uitat” între timp, nu va face decât să alimenteze și mai mult economia neagră, adică va crește evaziunea fiscală, fix ceea ce ar trebui să combatem.

Deci așa vrea „cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii ani” să țină în frâu criza economică: să pună jugul fiscal celor care și așa sunt îngenuncheați de explozia prețurilor, totul pentru a face rost de bani pentru pensiile speciale și pentru a acoperi miile de sinecuri create pentru pile și odrasle de partid.

Numai un exemplu: pentru ingenioasa plafonare a prețurilor la energie, asupra căreia USR a avertizat de la bun început că nu este o măsură bună, Guvernul va trebui să scoată 40 de miliarde de lei până la finalul anului. Să reamintim că numai în luna iunie s-au plătit pentru pensiile speciale peste 1 miliard de lei? De unde? Din salariile noastre, din care jumătate se duc la stat pe taxe și impozite.

Ceea ce face acest guvern, să crească taxele în prag de criză doar pentru a-și putea acoperi cheltuielile lacome, arată nu doar că împinge România în prăpastie, ci că o afundă cu toată puterea.

Dan Barna

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1216

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Fara penali cu functii publice nu se misca nimic.
Raspunde

L

Acum 1 an

Stai deoparte figurantule si lasa-l pe Drula sa conduca....ai facut destul rau partidului impreuna cu figurantul de Ciolos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus