Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Știrile Zilei - 22 iulie

Știrile Zilei - 22 iulie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

La opt ani de la deschiderea urmării penale în cel mai mare dosar de corupție instrumentat vreodată în județul Sibiu, procurorii DNA nu reușesc să îi trimită în judecată pe Daniel Maricuța, fostul primar al Șelimbărului, pe secretara suspendată a Primăriei Șelimbăr, Elena Scumpu, și pe ceilalți considerați complici. Curtea de Apel Alba Iulia tocmai a constatat neregularitatea rechizitoriului finalizat în martie 2022.

Atât în municipiul Sibiu cât și în unele localități învecinate, precum Șelimbăr sau Cisnădie, a devenit aproape o modă printre anumiți cetățeni să meargă să se aprovizioneze cu apă de izvor. Folclorul local și asigurările transmise din gură în gură țin loc de dovezi că apa respectivă este ”foarte sănătoasă”. Realitatea se dovedește însă a fi alta.

Municipiul Sibiu și Capitala Republicii Moldova se vor înfrăți. Acordul de cooperare care urmează a fi semnat între cele două administrații include domeniile administrației locale, cel cultural, sportiv, turistic, educațional, economic și social, dar și ”schimburi între locuitorii celor două orașe, prin vizite și crearea unor relații de prietenie”.

Multe primării nu își mai pot asigura funcționarea și solicită, de urgență, o rectificare bugetară pentru a suplimenta fondurile pentru administrațiile locale. Conform declarațiilor edililor, există sute de primării care au decis să întrerupă iluminatul public la 12 noaptea pentru a face economie. Nu este și cazul Sibiului. Primăria Sibiu nu întrerupe iluminatul public, dar îi va scădea intensitatea ușor, între orele 23 și 5.

USR Sibiu face apel către ministrul Sănătății să elimine acele condiții care scot proiectul spitalului de la Sibiu de la finanțarea prin PNRR. Reprezentanții partidului arată că proiectul noului spital, la care lucrul propriu-zis a început în 2016, este unul care a parcurs toate etapele de întocmire a documentațiilor, etapa rămasă fiind cea de atribuire a contractului de construire și dotare.

Sibienii sunt invitați de administrația locală să adopte câini din Adăpostul public. Doar 71 de au fost adoptate de aici în primele șase luni ale acestui an, față de cei 171 de câini care și-au găsit stăpân, în aceeași perioadă a anului trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 691

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus