Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

Apel în Consiliul local: ”Există giratoriu. Vă rugăm, doamna primar, să introduceți trasee Tursib în cartierul Arhitecților”

Apel în Consiliul local: ”Există giratoriu. Vă rugăm, doamna primar, să introduceți trasee Tursib în cartierul Arhitecților”

Raul Apostoiu, consilier local din partea USR Sibiu, a rugat-o pe primarul Astrid Fodor să propună administratorilor Tursib prelungirea liniilor de autobuz până la limita orașului către Cisnădie, astfel încât și locuitorii din cartierul Arhitecților să beneficieze de transport public.

Consilierul USR Sibiu și-a justificat intervenția pe acest subiect ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a drumului județean din dreptul cartierului Arhitecților (între limita administrativă a Sibiului și pârâul Seviș).

”Doamna primar, peste 5.000 de locuitori din cartierul Arhitecților traversează zilnic Sibiul către locul de muncă, pentru a-și duce copii la grădiniță ori școală sau pentru cumpărături. Nu există transport public pentru acest cartier, cea mai apropiată stație de autobuz este la Cireșica, aflată prea departe pentru mulți locuitori din Arhitecților și cu o frecvență insuficientă a autobuzelor. Pista de biciclete amenajată de-a lungul drumului județean nu este conectată cu cele din oraș. Deplasările pietonale sunt anevoiase deoarece peste Valea Săpunului, în zonele de blocuri, nu există podețe care să ușureze deplasarea spre oraș”, a descris Raul Apostoiu situația din cartierul Arhitecților.

Aceste caracteristici ale infrastructurii obligă locuitorii din cartierul aflat pe teritoriul Cisnădiei, dar lipit de municipiul Sibiu, să folosească mașinile personale pentru deplasările zilnice. ”Acest lucru pune presiune pe traficul din oraș, iar efectele le simțim cu toții. Introducerea transportului public în cartierul Arhitecților va duce la decongestionarea traficului din municipiu: fiecare autobuz poate scoate 40 de mașini din trafic. Prin modernizarea drumului județean, a străzii Grigore Ionescu, s-au înființat stații de autobuz, a fost amenajat și un sens giratoriu unde autobuzele pot întoarce. Vă rugăm, doamna primar, ca în Consiliul de administrație al Tursib să propuneți introducerea unor trasee noi, până la limita cimitirului municipal, care este aflat pe teritoriul Sibiului. Transportul public este o prioritate și pentru municipiu, de aceea nu putem aștepta până la finalizarea demersurilor făcute prin ADI Transport Metropolitan”, a declarat Raul Apostoiu. El a subliniat, astfel, că prelungirea liniilor Tursib ar fi justificată din punct de vedere legal.

Fără răspuns

Primarul Astrid Fodor Fodor nu a răspuns în niciun fel apelului. Subiectul prelungirii liniilor de transport către cartierul Arhitecților a fost adus în fața executivului local de mai multe ori în trecut. Astrid Fodor a arătat că autobuzele Tursib nu își pot prelungi traseele din cauza lipsei unui loc în care să întoarcă spre oraș. Și a promis, în octombrie 2019, că autobuzele vor circula și către cartierul-dormitor de la marginea Sibiului. ”Până când va fi gata drumul lărgit, până atunci noi ne vom reglementa problemele juridice între administrații, astfel încât Tursib-ul - sau vedem ce soluții găsim - să deservească acest traseu”, a arătat primarul Sibiului, Astrid Fodor, în cadrul dezbaterii publice care a precedat modernizarea drumului județean din dreptul cartierului Arhitecților.

Citește și FOTO Transportul public va fi prelungit și în zona Cartierul Arhitecților. Pe un drum cu trei benzi

Prelungirea liniilor Tursib în afara limitelor administrative ale orașului nu ar fi o premieră: compania de transport public a Sibiului operează o linie și către centrul comercial Shopping City de pe teritoriul Șelimbărului.

Citește și Astrid Fodor, către un locuitor din cartierul Arhitecților: ”nu aveți școli în Cisnădie?”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Mister

Acum 2 luni

Pai de ce sa dea un raspuns...e prea greu...de aia a fost votata sa nu raspunda de nimic si la nimeni.
Raspunde

Cisnadie nu e sibiu

Acum 2 luni

In consiliul LOCAL al Sibiului, desteptul asta a cerut primarului Sibiului sa introduca autobuze platite din bugetul local al Sibiului (si deci din impozitele platite de Sibieni) pentru locuitorii din Cisnadie. Noaptea mintii.... Cand locuitorii din Arhitectilor reusesc sa se mobilizeze sa ceara despartirea de Cisnadie si sa faca parte din Sibiu, da, aia o sa fie una din urgente. Pana atunci .... cereti-i primarului din Cisnadie
Raspunde

Arhitectul turmentat

Acum 2 luni

Motivele sunt multe: * autobuzele vor degreva traficul si reduce poluarea in Sibiu * autobuzele vor deservi si Cimitirul Municipal Sibiu * autobuzele vor deservi si locuitorii din zona de Arhitectilor care tine de Sibiu * desi evident transportul public implica subventii, locuitorii din Arhitectilor nu doar "consuma" (unitati de invatamant) ci si produc dezvoltare la Sibiu. Oamenii astia NU lucreaza in Cisnadie, ci in Sibiu, ajutand orasul sa prospere.
Raspunde

Sb

Acum 2 luni

Domnu arhitect Treziți-vă din starea în care sunteți și adresați-vă primăriei la care plătiți taxele si impozite locale.
Raspunde

Paduraru

Acum 2 luni

Mai taie din ele, colegu! daca tot vrei sa te referi la taxe si impozite, tine cont ca cca jumatate din Arhitecti au buletin de Sibiu. Ca sa inscrie copii la scoli/gradinite .. etc. Fara griji, oamenii aia platesc deja suficiente taxe cat sa justifice 3-4 statii de autobuz. "Desteptul ala" e membru in CL Sibiu. Cui vrei sa ceara? Sa-i ceara lui Huja, direct? Daca primarul lui nu-l baga in seama, de ce ar face-o Huja? Ia gandeste-te.. Reactia asta salbatica pe care o demonstrezi e fix ceea ce ne tine pe loc din multe, ca societate.
Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Nea caisa, de fapt tu esti noaptea mintii! Locuitorii din Arhitectilor nu platesc bilete / abonamente care merg in bugetul Sibiului? Bani la bugetul Sibiului "pentru autobuze" nu aduc cei care locuiesc in cisnadie dar lucreaza in Sibiu (prin taxele platite de angajatorii din Sibiu?
Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Pana acum, Dancila de Sibiu nu a putut aproba o linie de transport public in cart. Arhitectilor pentru ca nu putea circula in afara Sibiului. Dar la Mall-ul din Selimbar se poate. Dupa aceea, pe calea Cisnadiei nu existau giratorii unde sa intoarca autobuzul. Acum exista. Pe de alta parte, *** de Cisnadie nu a putut infiinta o linie de transport in comun de la Cisnadie pana in cart. Arthitectilor pentru ca nu i-a permis podul de la ferma. Acum, podul e largit si exista si giratoriu unde poate intoarce spre sat. Atata timp cat in "zona metropolitana" exista tot felul de specimene de astea, zona nu are cum sa se dezvolte ca "zona metropolitana" ci ca o adunatura de sate si comune cu interese diferite dar din aceleasi partide. PS: poate la urmatoarele alegeri locale, locuitorii din Arhitectilor care au buletin de SB sau VL, isi misca fundul pana la cisnadie sa isi faca mutatie in cartier pentru a vota impotriva familiei care se crede stapana pe sat ;)

Raspunde

Ludovic

Acum 2 luni

"aflat pe teritoriul Cisnădiei"... erata: "Vă rugăm, domnul primar [din Cisnadie]"...
Raspunde

S

Acum 2 luni

E imperios necesară introducerea transportului public pt că reducerea nr de mașini = reducerea poluării! Așa că dna Astrid, după ce priviți cu atenție și îngrijorare - azi -, dispuneți -mâine!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Arhitectul turmentat

Acum 2 luni

Ce probleme au firmele din Sibiu: "transportul public local limitat pentru angajații care au joburi în Parcul Industrial şi trebuie să se deplaseze din Sibiu" https://www.turnulsfatului.ro/2022/07/28/foto-problemele-gasite-de-ministrul-economiei-in-zona-industriala-vest-sibiu-transportul-public-local-limitat-pentru-angajati-si-lipsa-fortei-de-munca-specializata-195239
Raspunde

Mihaly

Acum 2 luni

Pai e total aiurea sa astepti raspunsuri de la Dancila von Sibiu...ea nu stie altceva decat sa faca piste de biciclete , sa incheie contacte preferentiale si in conditii dintre cele mai proaste asa cum putem vedea chiar in oras unde a angajat intru reabilitarea strazilor una din cele mai puturoase firme din cate exista
Raspunde

Vasile Voiculescu

Acum 2 luni

Sa le faca autobuze linie directa fix pana in centrul Cisnadiei…. pt Sibiu sa vina in coltul strazii la Ciresica (ÎN SIBIU) si sa ia de acolo autobuz.
Raspunde

Cristi

Acum 2 luni

Apelul trebuie în egală măsură adresat și primăriei din Cisnădie. Nu doar d-na Fodor este de vină. Pe de altă parte nici locuitorii din cartierul Arhitecților nu sunt tocmai corecți când își fac mutație în Sibiu pt a-și da copiii la școlile din Sibiu. Vreți schimbare? Începeți cu voi! Cât de corecți sunteți cei care acuzați? Știți voi prea bine......
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 luni

Evul Mediu in administrație : legislativul “ roagă ( cu căciula in mână ?) “ executivul !

Raspunde

IOAN

Acum 2 luni

La Brasov a fost posibila infiintarea unei zone metropolitane cu 20 trasee de transport in comun infiintate la Sibiu ????????
Raspunde

Cristi

Acum 2 luni

Unde au fost interese ( shopping) s a putut. Cand e vorba de mii de copiii, parinti, etc e imposibil. Ce sa inteleg, eu, umil cetatean? Poate doar ca, din nou: banul e ochoul dr-cului…
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 2 luni

Ati incercati sa vorbiti cu primarii localitatilor unde v-ati mutat, Selimbar sau Cisnadie?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

trebuie sa se poata...dar din banii platiti ca si taxe la Cisnadie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus