Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
7°C

Luni se semnează contractul pentru ultimul lot neatribuit din autostrada Sibiu – Pitești

Luni se semnează contractul pentru ultimul lot neatribuit din autostrada Sibiu – Pitești

În urma unei licitații lansată din 2020, în ziua de luni, 1 august, este programată semnarea contractului pentru proiectarea și execuția sectorului 3 al autostrăzii care va lega Sibiul de Pitești. Este cel mai mare contract de infrastructură semnat vreodată în România.

După ce contestația celor de la Strabag a fost respinsă, Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) va semna contractul pentru cei 37,4 km de autostradă cu italienii de la WeBuild (noua denumire a companiei Astaldi), la prânzul zilei de luni, anunță reprezentanții Ministerului Transporturilor. 

5,3 miliarde de lei este valoarea contractului pentru secțiunea cuprinsă între Cornetu și Tigveni. 12 luni este termenul de realizare a proiectului, după care execuția trebuie finalizată în cel mult trei ani și nouă luni (45 de luni). Prin urmare, un termen optimist pentru darea în circulație a acestui segment – precum și a întregii autostrăzi – este jumătatea anului 2027.

Cei 37,4 km de autostradă includ numeroase lucrări de amploare: 95 de poduri și pasaje, precum și un tunel dublu de 1,7 km lungime.

Termenele oficiale ale celorlalte segmente

Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023.

Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027.

Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare  și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Citește și ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 1 an

Minunata veste, mai ales coroborata cu cea din articolul cu link-ul de mai jos. Ar fi fost muult mai bine sa castige Strabag. https://www.turnulsfatului.ro/2022/07/20/probleme-pe-autostrada-sibiu-pitesti-constructorii-sunt-nemultumiti-de-presiunea-cnair-si-de-cresterea-preturilor-rdquo-mi-e-greu-sa-cred-ca-exista-un-singur-vinovat-rdquo-195013
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus