Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Nouă specialități din cadrul Spitalului Județean funcționează cu medici chemați de acasă în caz de urgență

Nouă specialități din cadrul Spitalului Județean funcționează cu medici chemați de acasă în caz de urgență

Nouă specialități din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu funcționează cu linii de gardă la domiciliu. Asta înseamnă că, în cazul în care un pacient cu o afecțiune care ține de aceste specialități medicale se prezintă la UPU Sibiu și este considerat urgență, atunci medicul va fi chemat de acasă. De la începutul anului, aproximativ 1.800 de pacienți s-au prezentat pentru aceste specialități, dar reprezentanții spitalului nu menționează câți medici au fost chemați de acasă.  

Citește și: „Cunoscut artist sibian trimis acasă de la Urgențe, deși avea arsură de cornee și nu vedea bine”

În urma unei solicitări transmise reprezentanților Spitalului Județean Sibiu, aceștia informează faptul că unitatea medicală are nouă specialități care funcționează cu gardă la domiciliu în cazul urgențelor.  

„Ca urmare a solicitării dvs. de informații, înregistrată la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu cu  nr. 17.291/12.07.2022, vă transmitem răspunsul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Este vorba despre Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie Plastică, Chirurgie oro-maxilo-facială, Dializă, O.R.L., Oftalmologie,  Medicină Legală, Psihiatrie.

Citește și: „Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, intervine în cazul actorului trimis acasă de la Urgențe: Solicit conducerii spitalului măsuri concrete”

SCJU Sibiu organizează linii de gardă permanentă și linii de gardă la domiciliu, conform prevederilor legale (ORDINULUI MS  nr. 870 din 1 iulie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar). Subliniem că gărzile nu sunt organizate pe secții și compartimente ci pe specialități medicale”, transmit cei de la Spitalul Județean.

În jur de 1.800 de pacienți, nu se știe câți medici au fost chemați de acasă

În solicitarea transmisă a fost solicitat numărul pacienților ajunși la UPU cu afecțiuni ce țin de aceste specializări și numărul medicilor chemați de acasă de la începutul anului și până acum. Dacă numărul pacienților a putut fi estimat, în cazul medicilor chemați de acasă reprezentanții spitalului au transmis că: „Nu deținem informația în forma solicitată”.

Citește și: „Conducerea spitalului, la cererea CJ, în cazul reclamat de Iustinian Turcu: am demarat o anchetă”

„Conform datelor statistice generate din sistemul informatic, din totalul prezentărilor UPU de la începutul anului până la data de 18 iulie aproximativ 1800 de pacienți s-au prezentat cu probleme medicale aferente specialităților care au gardă la domiciliu. Acest fapt nu înseamnă implicit solicitarea medicului de gardă la domiciliu.  

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1706/2007 privind conducerea şi organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor - la sosire, în urma efectuării triajului, pacienții din UPU sunt examinați de medicii de gardă din aceste structuri, care vor decide investigațiile necesare și medicii de specialitate care urmează să fie chemați în vederea acordării consultului de specialitate, dacă se consideră necesar”, au precizat reprezentanții spitalului.

Citește și: „Medicii, despre cazul actorului pentru care a intervenit și președinta CJ: ”a fost vorba de o conjunctivită acută”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

No Au

Acum 2 luni

Practic sunt platiti stand acasa acesti medici iar cand sunt chemati nu vin.
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Au devenit ( redevenit) superstaruri medicii din UPU Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus