Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Teste pe calea ferată din Transilvania: trenuri cu viteză de 160 km/h

Teste pe calea ferată din Transilvania: trenuri cu viteză de 160 km/h

În luna iulie a acestui an au fost făcute primele teste dinamice pe calea ferată din România la viteza de 160 km/h, scriu cei de la BizBrașov. Acestea au fost realizate în Transilvania, pe Secțiunea 2: Coșlariu – Sighișoara, parte a Coridorului IV Pan European. Din acest plan de modernizare al căii ferate fac parte și două loturi care trec prin județul Sibiu.

Citește și: CFR pune două trenuri directe între Sibiu și Constanța, cu rute diferite: de la gratis pentru elevi la 96,05 lei pentru un adult

Siemens Mobility România, o companie din grupul Siemens AG, a realizat în luna iulie primele teste dinamice pe calea ferată din România la viteza de 160 km/h, scriu reporterii de la BizBrașov.  

Testele au fost realizate pe Secțiunea 2: Coșlariu – Sighișoara, parte a Coridorului IV Pan European. Siemens Mobility România a finalizat implementarea și punerea în exploatare și a loturilor 1 și 2: Sighișoara – Ațel și Ațel – Micăsasa, care însumează peste 130 km linie de contact, încă din anul 2020.

Citește și: FOTO Am plecat spre Cluj cu noul tren privat și m-am întors cu CFR-ul. Principalele diferențe

De altfel, și pe tronsonul dintre Brașov și Sighișoara, care este în curs de modernizare, viteza de circulație prevăzută este tot de 160 km/h.

Acestea au reprezentat una dintre cerințele cele mai importante ale proiectului, pentru a putea corela standardele din România cu cele ale Uniunii Europene, în vederea obținerii acreditării pentru interoperabilitate.

Testele dinamice realizate în premieră în România au utilizat o soluție Siemens compusă dintr-o locomotivă Smartron și un pantograf Siemens, în parteneriat cu o firmă de renume din Europa, la viteza de 160km/h.

Citește și: CFR pregătește ”trenuri cu mers cadențat” în jurul Sibiului. Plus legături cu Alba Iulia și Deva

Sursa foto: Facebook Siemens Mobility

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Nonick

Acum 1 lună

Nu era Transmilfania?

Raspunde

Radu G

Acum 1 lună

Reclama la SIEMENS... ca Electroputere a fost pusa pe butuci de catre coruptii de la Bucuresti. Corupti, de Siemens cel mai probabil... ca asta e "modelul European". La televizor te facem corupt si ineficient, voalat tigan, dar de corupt tot noi te corupem... astfel iti ruinam tot si ajungi sa lucrezi la corporatiile vestice.... SOVROM 2022....sau mai bine zis EUROM.

Raspunde

Gicu

Acum 1 lună

Asta cu reclama e absurda. Ce, da voi aveti toti Dacii in ograda? Cine are numa BMW, Mercedes, Volsvagen si alte marci asazis corupte?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus