Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO Consiliul Județean prezintă stadiul lucrărilor de la Spitalul Județean

VIDEO Consiliul Județean prezintă stadiul lucrărilor de la Spitalul Județean

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu prezintă un filmuleț în care arată lucrările care se fac în acest moment la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Aceștia prezintă valoarea totală a investițiilor și gradul de realizare al acestora. Potrivit filmulețului, cele mai avansate lucrări sunt la Secția de Primiri Urgențe, iar cele mai puțin avansate, având un grad de realizare de doar 6% sunt la spitalul nou din incinta spitalului unde sunt secții precum Neonatologia, Cardiologia sau Ginecologia.  

Citește și: Se scumpesc șantierele întârziate ale Spitalului județean cu 2,5 mil de euro. CJ spune că din cauza Covid-19 și a războiului din Ucraina

Un filmuleț transmis de cei de la Consiliul Județean Sibiu arată gradul de realizare al lucrărilor care se desfășoară în acest moment pe secțiile Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Lucrările cele mai avansate sunt la Secția de Primiri Urgențe. Acolo gradul de realizare este de 86%. Este vorba despre lucrări de modernizare,  extindere și dotare în valoare totală de 9.016,305,74 cu TVA. Secția va primi și echipamente medicale noi, printre care și un computer tomograf. De asemenea, este construit și un spațiu de tip garaj pentru ambulanță, iar registratura UPU urmează a fi reabilitată.

Citește și: Reabilitarea Neurologiei, reziliată vineri. Construcții SA, interzisă la licitații timp de trei ani

Următoarea secție în care gradul de executare al lucrărilor depășește 50% este Secția Dermatovenerice. Aici este vorba despre reabilitarea termică a clădirii, un proiect în valoare totală de 2.549.535,81 fără TVA. Gradul de realizare este de 75%.

La Secția Clinică Neurologie lucrările au avansat până la un grad de executare de 60%. În cadrul proiectului gândit pentru această secție au loc lucrări de reabilitare, modernizare, dar și de echipare. Secția urmează să fie complet dotată cu echipamente medicale ultra performante. Proiectul este în valoare totală de 40.290.601,15 lei cu TVA.

Secții cu grad de realizare al lucrărilor mai mic de 50%

Sunt și secții în care mai este mult de lucru până să ajungă să fie finalizate. Astfel, la clădirea în care se află Blocul Chirurgical (secțiile Chirurgie, Ortopedie, Urologie, ATI), gradul de realizare al lucrărilor este de 39%. Proiectul este unul de reabilitare termică și este în valoare totală de 14.935.615,86 lei fără TVA.

Citește și: CJ Sibiu a aplicat penalități constructorului de la Spital: ”mobilizarea a fost slabă, circa cinci muncitori”

Cel mai puțin s-a lucrat la Spitalul Nou din cadrul unității medicale. Este vorba despre clădirea în care se află secțiile Neonatologie, Prematuri, Obstretică-Ginecologie I și II, Cardiologie I și II, Laboratorul Clinic de Radiologie și Imagistică Medicală, Laboratorul de Analize și farmacia.

Aici trebuie dus la bun sfârșit un proiect de reabilitare termică în valoare totală de 19.709.277, 83 lei fără TVA. În acest moment gradul de finalizare este de 6%.

Citește și: CJ Sibiu a semnat contractul pentru extinderea și dotarea Urgenței de la Județean. Anul viitor vom avea un computer tomograf performant (CP)

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus