Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Replică: traseele autobuzelor metropolitane nu sunt stabilite și vor continua în interiorul Sibiului

Replică: traseele autobuzelor metropolitane nu sunt stabilite și vor continua în interiorul Sibiului

Ca urmare a opiniei exprimată de consilierul local Diana Mureșan referitor la primele variante de trasee pentru transportul metropolitan, reprezentanții ADI Transport Metropolitan au transmis un drept la replică.

Este vorba de traseele care apar pe o hartă prezentată primarilor din cadrul ADI Transport Metropolitan Sibiu, la întâlnirea care a avut loc la începutul acestei săptămâni. 

Conform respectivei hărți (vezi foto principală), traseele din localitățile limitrofe municipiului trec prin așa-numite – puncte de ”racordare a traseelor de transport public al municipiului Sibiu la transportul public metropolitan”.

Diana Mureșan, consilier local din partea USR Sibiu, a criticat faptul că aceste trasee sunt prevăzute a se opri la marginea orașului, arătând că mijloacele de transport în comun care vin din alte localități ar trebui să își continue drumul și în interiorul municipiului.

Conducerea ADI Transport Metropolitan Sibiu arată că harta care a generat toată a avut doar un rol grafic, traseele fiind în curs de elaborare. ” Harta preluată în mass media este doar cu titlu de ilustrare și a fost întocmită de municipalitate pentru depunerea în parteneriat de către ADI Transport Metropolitan Sibiu a proiectului „Modernizarea și extinderea transportului public la nivelul zonei metropolitane a municipiului Sibiu”. Scopul a fost acela de a demonstra și grafic că autobuzele electrice pentru care s-a solicitat finanțare vor deservi și transportul spre/dinspre localitățile învecinate. Punctele figurate pe hartă la limita municipiului Sibiu nu reprezintă capete de linie pentru viitoarele trasee, ci doar punctele de racord cu traseele existente în municipiul Sibiu. Traseele de transport metropolitan vor continua, deci, în interiorul orașului, către punctele de interes definite de localitățile membre ADI Transport”, se arată în replica semnată de Cristina Burchea, directorul executiv al ADI Transport Metropolitan Sibiu.

 

Redăm mai jos, integral, dreptul la replică

Referitor la declarațiile publice ale doamnei consilier local Diana Mureșan, în care afirmă că traseele de transport metropolitan s-ar opri la intrarea în Sibiu, transmitem următoarele informații, pentru corecta informare a publicului:   

Traseele care vor lega municipiul Sibiu de celelalte 9 localități care alcătuiesc ADI Transport Metropolitan Sibiu NU SUNT STABILITE. De altfel, în ședința de luni, 8 august, a fost lansată invitația către primarii acestor orașe și comune să propună primele variante de trasee care să conecteze localitatea pe care o reprezintă cu municipiul Sibiu. Traseele se vor întocmi apoi pe baza studiilor de oportunitate și de trafic, în corelare cu modelul de transport ce va fi întocmit de consultant, coroborat și cu nevoile exprimate de cetățeni prin chestionarele aplicate.

Harta preluată în mass media este doar cu titlu de ilustrare și a fost întocmită de municipalitate pentru depunerea în parteneriat de către ADI Transport Metropolitan Sibiu a proiectului „Modernizarea și extinderea transportului public la nivelul zonei metropolitane a municipiului Sibiu”. Scopul a fost acela de a demonstra și grafic că autobuzele electrice pentru care s-a solicitat finanțare vor deservi și transportul spre/dinspre localitățile învecinate. Punctele figurate pe hartă la limita municipiului Sibiu nu reprezintă capete de linie pentru viitoarele trasee, ci doar punctele de racord cu traseele existente în municipiul Sibiu. Traseele de transport metropolitan vor continua, deci, în interiorul orașului, către punctele de interes definite de localitățile membre ADI Transport.     

Cristina Burchea

Director executiv

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu

Citește și Prima hartă a transportului metropolitan Sibiu: ciorna de la care pornesc autoritățile nu include și satel

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos

Acum 9 luni

Bai , dar astia chiar ne cred prosti??? Deci d-na Muresan zice ca traseele metropolitane se opresc la marginea orasului iar cei de la ADI ne spun ca acele puncte de la marginea orasului nu sunt capete de linie , ci puncte de racord cu celelalte trasee! Adica acolo te dai jos si iei alt autobuz! Pai si cu ce a gresit D-na Muresan ? Nu sunt capete de linie daca trebuie sa te dai jos si sa iei alte autobuze??
Raspunde

Lupu moralist

Acum 9 luni

Doamna draga, nu ti se pare ca orasul se sufoca de masini? Proasta idee sa mai bagam cateva care vin din afara. Atata timp cat exista retea de transport in comun in interiorul localitatii, hai sa o folosim. Vii frumos din afara pana la periferie si de acolo te orientezi catre ce zona din oras vrei sa mergi. Cat se poate de logic (dar nu comod pentru unii).
Raspunde

Gigi

Acum 9 luni

Hai ca tot a făcut treaba bună consiliera locală - fără intervenția ei ADI n-ar fi știut clar dacă ne dăm jos din autobuz pe câmp sau în centru...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus