Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
6°C

Știrile zilei de 12 august: Dani Coman demisionează oficial de la FC Hermannstadt și problemele continuă la conducerea Camerei de Comerț

Știrile zilei de 12 august: Dani Coman demisionează oficial de la FC Hermannstadt și problemele continuă la conducerea Camerei de Comerț

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Trendul tiny-house prinde la Sibiu. Echipa My Transylvania, coordonată de Cristi Cismaru, a lansat un astfel de proiect prin care se dorește construcția de case ecologice cu o amprentă redusă la sol, în care se folosesc materiale de construit locale și ecologice, care sunt integrate în peisajul cultural local. Am aflat până la ce preț ajunge o astfel de casă.

O sibiancă vinde cercei, căni, farfurii și lingurițe din ceramică, cu lut polimerizat profesional, dar și lumânări din ceară de soia naturală. Afacerea ei se numește Ramura și se extinde frumos de un an, de când a lansat-o pe piața din Sibiu. Nu s-a așteptat ca o mică pasiune găsită în pandemie să devină un business din care să se poată susține financiar.

„Nu mai puteam continua doar cu promisiuni, bune intenții și speranțe...” - Dani Coman și-a anunțat oficial demisia din funcția de președinte al clubului AFC Hermannstadt, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a echipei sibiene.

Eugen Iordănescu rămâne în continuare în afara instituției pe care o conduce.  Tribunalul Sibiu a respins, azi, plângerea sa împotriva prelungirii controlului judiciar care îi interzice și accesul în sediul Camerei de Comerț. Drept urmare, Iordănescu și-a prelungit concediul în care se află de la începutul anului.

Directorul general al Construcții SA, Adrian Homan, spune că se fac presiuni asupra lui să înlesnească vânzarea la un preț subevaluat a Fabricii de Cultură și a unui teren aferent. Conform TNRS, Fabrica de cultură ar urma să genereze și venituri de 3,5 milioane de lei pe an, din închirierea spațiilor pentru diferite evenimente culturale.

11 locuri la specializarea Teologie Pastorală au mai rămas pentru sesiunea de toamnă a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din cadrul ULBS. Înscrierile pentru aceste locuri încep în 5 septembrie. Decanul facultății spune că unitatea de învățământ superior pe care o conduce a avut o primă sesiune de admitere bună.

Am aflat și ce activități putem avea în weekend - de la Astra Rock și până la un festival dedicat florilor sau chiar drumeții, Sibiul nu duce lipsă de modalități de petrecere a timpului liber.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 788

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus