Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Primăria Sibiu: Managementul FC Hermannstadt trebuie să depășească și să clarifice problemele de organizare internă

Primăria Sibiu: Managementul FC Hermannstadt trebuie să depășească și să clarifice problemele de organizare internă

Primăria Sibiu a transmis în această seară, pe Facebook, un punct de vedere cu privire la discuțiile care leagă municipalitatea de echipa FC Hermannstadt și lipsa de bani cu care s-a confruntat. Reprezentanții primăriei spun că au alocat constant „sume importante” echipei și că managementul FC Hermannstadt trebuie în primul rând să „dea dovadă de unitate, să depășească și să clarifice problemele de organizare internă”.

Mai jos puteți să citiți întregul mesaj postat de municipalitate legat de această problemă:

„În calitate de cofinanțator al Asociației Fotbal Club Hermannstadt am urmărit și am sprijinit evoluția echipei încă de la înființarea acesteia, neexistând vreun moment în care instituția noastră să își retragă sprijinul acordat. Din anul 2016 până în prezent din bugetul local al municipiului Sibiu, prin instrumentele de finanțare nerambursabile pe care Primăria le gestionează, au fost alocate constant sume importante, pentru susținerea activității sportive a acestei echipe.

În orice demers efectuat sau sprijin financiar alocat, având în vedere că este vorba de fonduri publice, Primăria Sibiu are obligația de a respecta prevederile legale în vigoare. Reamintim că finanțarea echipei FC Hermannstadt se face în baza Legii 350/2005, coroborată cu toate normele în vigoare.

Deoarece în contextul actualelor probleme financiare s-a diseminat în spațiul public faptul că Primăria Sibiu ar trebui să plătească salariile jucătorilor de fotbal pentru a susține și mai mult echipa, precizăm că legislația mai sus menționată nu permite acest lucru. Excepție a făcut anul 2020 când, în contextul pandemiei, printr-o legislație dedicată și limitată la perioada stării de alertă, Primăria Sibiu a avut posibilitatea și a alocat fonduri suplimentare în valoare de 1,3 milioane de lei, inclusiv pentru plata salariilor echipei. Subliniem că instituția noastră a aplicat de-a lungul timpului tot ceea ce a fost permis, atât prin legislație, cât și prin chibzuință, din punctul de vedere al eficienței și eficacității cheltuirii banilor publici.

Pe lângă finanțările consistente acordate astfel de Primăria Sibiu, Clubul poate și trebuie să depună eforturi pentru ca, prin rezultatele deosebite obținute de echipă și prin acțiuni de marketing și management profesioniste, să atragă și alți finanțatori sau sponsori cu putere financiară care să contribuie la bugetul necesar desfășurării activității sportive a Clubului. Ca regulă și practică generală, un club sportiv de drept privat se autofinanțează prin diverse modalități aplicabile în domeniu. Și FC Hermannstadt are aceleași instrumente la îndemână și poate reuși astfel redresarea economică a Clubului.

În calitate de cofinanțator al acestei echipe, Primăria Sibiu consideră că multe dintre speculațiile apărute în spațiul public ar putea fi evitate, printr-o comunicare transparentă din partea managementului clubului cu privire la situația tuturor fondurilor gestionate. Prin transparență, se creează încredere și se pot lua decizii în cunoștință de cauză, atât în rândul jucătorilor, cât și în rândul unor posibili finanțatori potenți din punct de vedere financiar sau sponsori importanți.

Managementul clubului trebuie să dea dovadă în primul rând de unitate, să depășească și să clarifice problemele de organizare internă. În rândul oricărui finanțator puternic din punct de vedere financiar, transparența privind situația juridică, financiară și organizatorică a clubului reprezintă factorul principal în decizia de a se alătura echipei. Aceeași remarcă se aplică și în cazul sponsorilor.

Reiterăm faptul că Primăria Municipiului Sibiu va continua să sprijine echipa de fotbal sibiană FC Hermannstadt, dar și sportul în general, prin mecanismele proprii de finanțare nerambursabilă și prin investițiile majore în infrastructura sportivă, anul acesta fiind estimată finalizarea modernizării Stadionului Municipal Sibiu. Tocmai pentru că ne-am implicat constant în sprijinirea sportului, Sibiul va beneficia de unul dintre cele mai moderne stadioane din țară, care va oferi condiții la nivel european pentru desfășurarea activităților sportive.”

Vă reamintim că FC Hermannstadt a anunțat astăzi că echipa este cu toate plățile la zi, după ce ieri jucătorii echipei nu au participat la antrenament, motivând problemele financiare. ”Nu am ieșit la antrenament. Mâine încă nu știu dacă ieșim. Conducerea ne-a spus azi că se rezolve lucrurile, vedem. Noi ne-am făcut treaba pe teren, acum e rândul lor”, spunea un jucător pentru Turnul Sfatului.

Citește:

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, atac la Primăria Sibiu: ”Rușine, rușine, rușine autorităților din Sibiu. Primarul poate să se implice cu un 5 la sută conform legii”

Grevă la Hermannstadt: Jucătorii nu se mai antrenează. ”E deja vorba de încredere. Dacă te-aș minți de fiecare dată, m-ai mai crede?”

Jucătorii de la AFC Hermannstadt stabilesc mâine dimineață dacă se mai antrenează. ”Plamen și alți doi jucători au notificat deja clubul”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Salariile sunt platite IAR echipa VA avea sprijinul neconditionat Al Autoritatilor. Nu cred ca Este necesar CA un alt investor sa vina la echipa IAR DACA VA Fi cazul cei care sunt acum finantatorii echipei trebuie SA Ramana majoritari IAR PMS trebuie SA FIE PREZENTA de asemenea la negocieri. PMS sprijina echipa de fotbal SI stim cu totii CA acest lucru SE intampla de FOARTE multi Ani . Felicitari Doamnei A. Fodor pentru implicare SI in viitor sunt sigur ca SE VA gasi un investitor cu adevarat potent financiar care sa INVESTEASCA la FC Hermannstadt DACA cei prezenti in acest moment nu vor putea duce la bun Sfarsit proiectul de a vedea FC Hermannstadt jucand SI castigand o Culpa A Romaniei si a juca intr-o Cupa Europeana ! De ce nu ? Aceasta echipa joaca un Fotbal frumos SI placut !
Raspunde

Popescu

Acum 1 lună

Salariile nu sunt corelate cu puterea financiara a orașului și salariile din Liga 1 sunt exagerate. Parca ați fi neurologi de operați pe creier...... Știți domnilor fotbaliști ca în Sibiu nu sunt suficiente grădinițe ca să ne lăsăm copilașii? Vi se face stadion de 5 stele, pentru ce și pentru cine? E stupid sa faci îun asemenea stadion dacă nu sunt condiții ca echipa sa reziste în Liga 1. Poate după ce e gata stadionul sa încasați ceva bănuți pe bilete și sa crească veniturile dar la ce criza vine sa vedem cine mai plătește și bilet de intrare. E clar ca stadionul a fost făcut cu dedicație, cel puțin banii se duc o parte tot în Sibiu la firma locala. În rest sa fim sănătoși ca nemulțumiți vor fi tot timpul....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus