Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Scurgere de azot lângă fabrica Marquardt. Trei oameni au ajuns la spital

Scurgere de azot lângă fabrica Marquardt. Trei oameni au ajuns la spital

Trei persoane au ajuns la spital miercuri în urma unei scurgeri de azot în vecinătatea fabricii Marquardt din Zona Industrială Vest.

Inițial s-a crezut că este vorba despre o scurgere de gaz metan, un bărbat fiind inconștient într-un canal pe strada Barcelona. Bărbatul a fost ajutat de trecători, care au sunat la 112.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a intervenit imediat cu o autospecială de stingere, două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială CBRN și o autospecială de descarcerare.

”La fața locului a fost găsită o persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 45 de ani, inconștientă căzută într-un canal. Salvatorii l-au extras din canal și au aplicat de urgență manevrele de resuscitare. Acesta a răspuns manevrelor și a fost transportat de urgență la spital”, au transmis oficialii ISU Sibiu.

Ulterior, în urma cercetărilor, s-a descoperit că nu este vorba despre o scurgere de gaz metan ci de azot, de la o companie din zonă.

”În urma cercetărilor efectuate, o persoană de sex masculin care efectua verificări la conductele de gaz din zonă, a suspectat o neregulă la canalul de vizitate al unei conducte de azot ce aparține unui operator economic din municipiul Sibiu. Acesta a suferit un stop cardio-respirator și se presupune ca a căzut ulterior în canal.  Pompierii militari au intervenit echipați corespunzător, și au extras victima, ce ulterior a fost predată echipajului medical. În canal au fost identificate scurgeri de azot, ce au fost oprite, astfel au fost îndepărtate riscurile”, a declarat Sg. maj. Ștefan Andreea, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

De partea cealaltă, reprezentanții Spitalului Județean spun că din cele trei victime două se simt mai bine.

”La Unitatea de primiri Urgențe au fost aduși trei pacienți, bărbați, cu vârste de 43, 39 și 36 ani.

Bărbatul de 43 de ani a fost adus în stare foarte gravă, resuscitat după ce a suferit un stop cardio-respirator. Pacientul a fost investigat în UPU, existând suspiciunea unei intoxicații involuntare cu azot. În momentul de față bărbatul se află în continuare în stare gravă, este intubat și a fost internat în cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă unde se află sub supraveghere și tratament”, au explicat oficialii Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Și pentru ceilalți doi pacienți este vorba tot de suspiciune de intoxicație accidentală cu azot.

”Cei doi bărbați sunt însă conștienți și stabili. În momentul de față ei se află în continuare în investigații medicale. Cel mai probabil, pentru aceștia nu va fi nevoie de internare, dar mai rămân sub supraveghere în UPU”, concluzionează Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Bărbat inconștient într-un canal din Sibiu, salvat de trecători. Posibilă scurgere de gaze în Zona Industrială

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Nonick

Acum 1 an

Aerul pe care il respiram are 80% azot, deci nu poate fi vorba de "intoxicatie cu azot". Se poate sa fie concentratie mai mare de azot, mai scazuta de oxigen, caz in care se numeste sufocare.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

mda, cam cusută cu ață albă știrea. Vom afla că e oricum vina primăriței, care a permis stocarea unor cantități mari de azot
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus