Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Actualizare: Dosar penal pentru viol la Psihiatrie. Infirmierul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Actualizare: Dosar penal pentru viol la Psihiatrie. Infirmierul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Actualizare 16.09, ora 10.13: Infirmierul Secției II de la Spitalul de Psihiatrie contestă decizia judecătorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Atualizare: Infirmierul de la Secția II a Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu acuzat de agresiune sexuală și viol a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Decizia a fost luată de judecători în această seară. Infirmierul are 48 de ore pentru a contesta această decizie. 

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În baza art. 202 alin. (1) şi (3) C.proc.pen, art. 223 alin. (1) lit. a) şi b), art. 223 alin. (2) C.proc.pen. ?i art. 226 C.proc.pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului C.I., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.09.2022 până la data de 14.10.2022 inclusiv. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15.09.2022, ora 18.50”, se arartă în sentință. 

Material inițial: Acuzații de viol, de hărțuire sexuală, gesturi de favoritism, neimplicarea conducerii în rezolvarea problemelor interne și multe alte acuzații planează în Secția II a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Toate acestea au fost aduse la cunoștință publicației noastre prin acte și conversații între angajații secției. În momentul de față unul dintre angajați este cercetat penal după ce trei paciente l-au acuzat de viol și hărțuire sexuală. Potrivit unor surse oficiale bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și în aceste momente este audiat de procurori. Mai grav este faptul că tensiunea și acuzațiile din acest spital trenează de mai bine de doi ani și până acum niciun șef de secție, director sau manager nu a reușit rezolvarea lor. Indiferent cum este privită problema și care vor ieși vinovați în cele din urmă, cert este că tot ceea ce este relatat în acest articol se întâmplă într-un spital în care toți angajații, de la îngrijitori și până la manager, se ocupă de bunăstarea fizică și psihică a unor pacienți care au nevoie de o îngrijire și de o atenție mult mai mare decât cei dintr-un spital obișnuit.

Citește și: „WikiLeaks la Spitalul de Psihiatrie. Agresiuni, furturi, incompetență, violențe, sex cu pacienți”

„Avem o situație deosebită. Un coleg de-al nostru a fost acuzat la intrarea pe secție de viol, la orele 19.00. Conducerea a dorit mutarea lui din cadrul secției, însă, fără a-i face cunoscut motivul. La insistentele colegului, după ce l-au ținut în gardă împreună cu medicul de gardă timp de 3 ore, și cu intervenția avocatului, a obținut o hotărâre scrisă”, așa începe o sesizare făcută la începutul lunii septembrie către reporterii Turnul Sfatului de unul dintre angajații Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu.

Vorbim despre o situație gravă care a început pe Secția II Psihiatrie cu mai bine de doi ani în urmă. Unele note și sesizări interne dovedesc că șefii de secție, directorii și managerii acestui spital au fost înștiințați despre ea, însă, până în momentul de față nu s-a rezolvat.

Și mai alarmant este faptul că în aceste sesizări către conducerea spitalului sunt folosite cuvinte cu un grad ridicat de gravitate: „frica pacienților față de angajați, pacienți folosiți în planuri de răzbunare, intimidări, răzbunare, favoritisme, hărțuire, instigare, discriminare, pacienți agresați, bătuți, angajați epuizați, situații abuzive, lipsa efectivului de lucru, ture neacoperite, grafice defectuoase, situații interne nerezolvate, situații care pun în pericol pacienții și angajații”.

Haosul a început acum mai bine de doi ani

Întreaga situație de pe Secția II Psihiatrie a început în urmă cu mai bine de doi ani, cu o serie de tensiuni între angajații unității spitalicești. Când spun angajați mă refer la îngrijitori, infirmieri, asistente, doctori, șefi de secție și chiar membri ai comitetului director. Pe parcursul materialului vom prezenta situația, însă vom proteja numele celor implicați până la finalizarea anchetelor. În locul numelor vom folosi trei puncte.

O notă explicativă trimisă directorului medical, datată din 16.01.2020, arată începerea unui conflict cu acuzații grave.

„Subsemnatul ..., infirmier în cadrul secției a doua, declar următoarele: în cadrul secției circulă zvonul că aș fi profitat fizic de pacienta ... .

Lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Am fost și am vorbit personal cu pacienta și aceasta mi-a povestit că a fost învățată să spună toate aceste lucruri de către asistenta ..., infirmiera ... și îngrijitoarea ... . Am informat și asistentul șef... de cele întâmplate. […] Cu respect, vă rog, cercetați cazul, să punem capăt zvonurilor neadevărate.”

document psihiatrie

Din informațiile și documentele deținute de reporterii Turnul Sfatului reiese că acuzațiile făcute asupra acestui infirmier au fost retrase atunci după ce s-a ajuns la concluzia că nu sunt fondate. Tensiunile între angajați au continuat însă.

În 8 noiembrie 2021 către managerul spitalului pleacă o altă notă internă din care cităm:

„În urma numeroaselor sesizări pe care le-am înmânat conducerii spitalului cu privire la situațiile abuzive, favoritism, ilegalități și disproporționalitățile în raport cu unii angajați din cadrul secției, vă aducem la cunoștință următoarele:

  • Considerăm că, comportamentul și situația perpetuată de asistent șef... și a medicului șef, are ca scop pedepsirea noastră, a celor ce nu permitem ca situațiile prezentate în trecut să existe și în prezent în cadrul secției. Concret, în scurta sa activitate, asistentul șef cu acordul medicului șef, a manifestat un comportament abuziv și hărțuitor, în formă continuă, de natură să încalce anumite legi pentru a defavoriza anumiți angajați și, pentru a obține foloase și bunuri, în cazul altor angajați. Cum era de așteptat măsurile de favoritism au fost în cazul angajaților ..., ..., ...,... . Considerăm că, asistentul medical șef... se face vinovată, conform probelor și a martorilor de încălcarea mai multor legi și articole de legi”.

document psihiatrie

Conflictul între angajați continuă și în 2022

În anul 2022 aceste conflicte și acuzații nu se opresc, iar notele interne continuă să curgă. În continuare cităm dintr-o sesizare făcută către conducerea spitalului în 6 iunie 2022. În această sesizare sunt acuzați asistenți șefi, medici șefi de secții și chiar un director de îngrijiri. Sunt folosite, din nou, cuvinte precum hărțuire, favoritism, încălcări ale legii.

„În fapt, asistentul ... beneficiază de o serie de măsuri menite să-i transforme prezența la locul de muncă în vacanță permanentă, remunerată:

  • lipsa efectuării pe timp de noapte a programului de muncă, fără nicio justificare legală:
  • atribuirea de ore suplimentare, remunerate dublu, mai mult decât majoritatea angajaților care efectuează 7 – 8 nopți;
  • unirea perioadelor de repaos astfel încât sunt create minivacanțe;
  • concediu de odihnă în fiecare lună, fără a ține cont de planificările anuale ce implică și restul personalului;

Citește și: „Protest la Spitalul de Psihiatrie. „Suntem doar niște numere pentru ei” | FOTO VIDEO”

Atribuirea de personal suplimentar pentru a obtura deficiențele profesionale ce au la bază numeroase referate, personalul secției este distribuit în funcție de preferințele asistentului ... . […] Acțiunile în cauză, dau naștere unei întrebări ce pune la îndoială în mod serios referatele privind lipsa de personal din cadrul secției, întrucât se menajează și protejează un salariat care este apt de muncă, împovărând restul personalului.”

document psihiatrie

Semn că niciun manager și niciun director nu reușește să aplaneze și să rezolve conflictele interne stă o contestație făcută de un asistent medical care aduce în vedere acuzații de răzbunare, neîndeplinire profesională și referate false datată din 2 august 2022.

„Subsemnata ..., asistent medical în cadrul Secției Psihiatrie II doresc să-mi prezint dovezile ce au stat la baza alcătuirii acestor evaluări, întrucât consider că este doar o pură răzbunare, medicul șef alcătuiește referate despre presupusa mea neîndeplinire profesională și referate false; le-am demonstrat în comisiile de disciplină, acolo unde am atașat dovezile scrise care stau la baza afirmațiilor mele. Niciun referat alcătuit de medicul șef nu a putut fi demonstrat și nici nu s-a luat vreo măsură disciplinară.

Am arătat în fața celor două comisii că toate referatele medicului șef sunt false. De aceea consider că această evaluare este o pură răzbunare. Rog respectuos prezentarea dovezilor”, notează o parte din această contestație.

document psihiatrie

Conversații halucinante între angajați

Dincolo de aceste hârtii care au ajuns la conducerea spitalului sunt și o serie de conversații prin mesaje transmise pe telefon care scor în evidență haosul din acest spital. 

„Doamne ferește

Ce caută fetele tura 2?

Acum serios

Chiar vă bateți joc

Păi să vină de dimineață

De ce sunt tura 2,d na ...?

Și noi singure?

Păi chiar trebuie să mergem mai departe?

Că am tot evitat să ne ridicăm poalele în cap

Acum pe bune, ce naiba îi asta?

Să nu mai vorbim de ziua 10

Îi penibil

Eu mă bucur fiindcă cu ocazia asta muncește și asistentul șef

De ce nu ați pus colegele noi tura de 1/2?

Era elegant

Păi chiar nu țineți cont un pic și de oboseala noastră

Păi îi mai rău organizat graficul cu colegele noi, decât fără ele

Nu știu cu cine v-ați sfătuit, dar...

As șefă le ajuta doar pe cele la care le-a făcut și mini vacanțe

În rest nu o interesează, pe toate celelalte le jignește si încerca să le intimideze.

Pe cine, mă, intimidează?

Nu tine cont de niciun protocol, de nicio regula.

Că tot scrieți

Pe cine a amenințat cu medicul șef?

Ce ne face medicul șef?

E strigător la cer cu acest grafic și cu bătaia de joc a celor care muncim, nu se poate așa ceva, să lucrezi la volum dublu sau chiar triplu!”

conversatii psihiatrie

Apoi altă conversație, alte acuzații.

 „...! Știi că nu ai instruit pe nimeni în cazul unui incendiu? Nu ai desemnat pe nimeni și nu ai făcut nimic să ne ferești de pericole atât pe pacienți cât și pe noi angajații. Creezi doar favoruri și faci pt unii mini vacanțe și pentru faptul că îți sunt arătate, încerci sa intimidezi oamenii cu medicul șef. Pe baza căror legi intimidezi tu oamenii?

O să merg în audiență la manager pe această problemă, având în vedere că faci tot felul de falsuri, abuzuri și presiuni. Să vedem dacă conducerea are cunoștință de atitudinea ta?

Tot colectivul secției e afectat de cele trei doamne care au rolul de a face lucrurile să meargă bine și corect. Toți vedem contrariul, cu dovezi practice și concrete.

Și mai au și îndrăzneală, după ce că nu funcționează nimic în secția asta, să ne amenințe pt nemulțumirile noastre exprimate. Adică chiar nimic nu funcționează și noi trebuie să ne facem că totul e la superlativ. Se închid în cabinete și fumează non stop, iar noi nu avem dreptul nici la pauza de masă.

Eu am o propunere, atâta timp cât noi nu putem acoperi efectivul de pacienți adică 12 pacienți la o asistentă, să se limiteze numărul de internări la asta și să se ajusteze numărul de paciente .

Vedeți fetelor! Asta-i soluția la nefuncționalitatea secției. Nu scot capul afară dar șușotesc că nu ar trebui noi să ne plângem.

Și vă roagă sa nu faceți gălăgie, să lăsați capul jos și să munciți pt note de 3 și 4”.

Scandalul infirmierului acuzat de agresiune sexuală revine și în 2022

Citește și: Medicul Ciprian Băcilă este noul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu: Mă onorează

La începutul lunii septembrie 2022 lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care acuzațiile de viol asupra unei paciente revin și îl incriminează din nou pe infirmierul acuzat și acum doi ani. De data aceasta însă, există trei plângeri, din partea a trei paciente.

„Plângerea de viol este alcătuită de trei paciente internate de dr. ..., care în cursul zilei de ieri (n.r. 2 septembrie) a trimis-o (n.r. pe pacienta care îl acuza pe infirmier și în 2022) la Spitalul Județean pentru consult de specialitate. Fișa de observație a pacientei în cauză are notat că nu prezintă urme de viol. I-a fost refuzată cererea de a obține o copie a fișei, ca și în cazul referatelor acuzatoare. Referatele în cauză au fost alcătuite de asistent șef, medic șef și director de îngrijiri. De la ora amiezii când aceștia au alcătuit referatele și pana la ora 19.00 nu l-a anunțat nimeni de nimic (n.r. pe infirmier). După orele 20.00, conducerea afirmă că a anunțat și politia prin intermediul șefului de personal... . De notat că la întoarcerea cu salvarea a pacientei reclamante, angajatul de pe salvare a afirmat ca persoana în cauză (reclamanta) are nenumărate declarații de acest gen. Directorul medical a afirmat că referatele în cauza și fișa medicală a pacientei în care este notat rezultatul analizei de la Spitalul Județean, îi vor fi înmânate doar luni (n.r. 5 septembrie) și doar cu prezența unui avocat. De precizat că nu se dorește vizualizarea camerelor de supraveghere din cadrul secției, iar medicul șef nu a făcut cerere pentru vizionarea lor atunci când a alcătuit referatele. Referatele la rândul lor au fost alcătuite la orele 15.00 aproximativ, așa cum declara directorul de îngrijiri ... . Colegul în cauză se pune la dispoziție și pentru probe biologice pentru a-și arăta nevinovăția”, povestește o angajată a Secției Psihiatrie II. pentru Turnul Sfatului.

document psihiatrie

Potrivit acestei angajate, infirmierul nu a intrat în posesia referatelor și nici nu i-a fost comunicat rezultatul din fișa pacientei care a făcut acuzațiile.

Noile incriminări ale infirmierului aduc noi conflicte interne, dar, de această dată, sunt aduse în discuție și acuzații de abuz asupra pacienților din partea altor angajați.  

„Am aflat și eu ce a pățit ..., despre acuzele aduse și despre felul cum ați procedat în acest caz.

SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Dumnezeu va scoate în sfârșit tot adevărul la iveală și poate așa se va face liniște în această secție.

Nu v-a fost rușine să presupuneți așa ceva și să faceți acuzații fără să aveți un răspuns oficial.

Ați crezut că aș fi putut ascunde așa ceva?

Din cauza voastră și a incompetenței voastre, probabil voi fi chemată și întrebată ce s-a întâmplat în acea noapte.

Vai de capul vostru, de incompetente ce sunteți!

Nu i nimic, că de acum va ieși tot adevărul la iveală, ce lucrați voi în această secție de ani buni, ȘI CUM V-ATI BĂTUT JOC, VOI, DE

PACIENȚI!!!

Atât vă mai spun, DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCURIT!

Nu v-a fost rușine să presupuneți așa ceva?

Infirmierii mei s au ocupat de pacienți să le fie bine

Nu de viol

Infirmierul cu infirmiera au lucrat tot timpul împreună

Pacienta nu s-a trezit peste noapte

Vreau să știu ORA la care aduceți acuze?

CĂ NU RĂMÂNE AȘA

SĂ NE FACEȚI DE RUȘINE!

Aș fi ascuns eu un viol?

..., DE CE N-AM FOST ÎNTREBATĂ?

...!!!!

Ne faceți de rușine în tot spitalul?

Asistentul de serviciu din seara presupusului viol

Să afle cum dormeați de la 22:00 și cum erau bătuți pacienții

Și cum erau umiliți

Și cum strigați la ele și le umileați pe la geamuri

Să vă implore să le dați o țigară

De ajungeau legate

Când mergeați la culcare până dimineața, nu vă mai făceați griji că erau pacientele violate?

Și bătute?

LASĂ SĂ VĂ ȘTIE TOATĂ LUMEA ACUM!”

Angajații spitalului spun că de-a lungul timpului cei aflați la conducerea spitalului nu au făcut nimic pentru a rezolva aceste situații. Sesizările lor au rămas fie fără răspuns, fie cu răspunsuri vagi. Potrivit acestora, diferențele de tratament merg până la cei din consiliul director.

Citește și: Florin Neag schimbă spitalele: „Încă o experiență de viață acumulată”

document psihiatrie

„Diferența de tratament aplicată de conducerea spitalului în cazul ..., vinovat fiind, și în cazul colegului nostru, ..., nevinovat. Și atunci când va fi cazul o sa vă ofer și o nouă dovadă de incorectitudine din partea conducerii care a întreținut climatul permisiv de încălcare a legii. În acest referat pe care îl aveți integral, am arătat printre altele cum asistent șef ..., actualul director de îngrijiri, a pontat un angajat care nu a fost la lucru mai multe zile. Concret, cu date precise, am indicat una din infracțiuni și nici până acum nu am primit răspuns. Și mai avem un abuz al directorului medical, care noi credeam că este o persoană corectă, dar acum cu d-nul ... s-a dovedit contrariul. În sensul ca a participat activ la destabilizarea colegului nostru prin efectuarea de presiuni menite să nu permită demonstrarea nevinovăție acestuia. […] Dr. ... și-a cerut scuze față de colegul nostru în prezenta a doi juriști, a directorului medical și alții, pentru greșeala pe care a comis-o alcătuind referatele”, mai spune angajatul spitalului.

Organele legii au fost informate, iar pe numele infirmierului a fost deschis un dosar de cercetare penală

De această dată situația din cadrul Secției II Psihiatrie a ajuns și pe masa polițiștilor sibieni care au deschis un dosar de cercetare penală pe numele infirmierului pe care l-au transmis la Pachetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Reporterul Turnul Sfatului a făcut o solicitare către Parchet pentru a afla stadiul acestui dosar.

„La parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu au fost înregistrate trei sesizări penale formulate de paciente din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu care au reclamat săvârșirea unor fapte de viol și agresiune sexuală.

În cauză organele de cercetare penală efectuează cercetări cu celeritate pentru stabilirea situației de fapt și identificarea făptuitorului”, a transmis pentru Turnul Sfatului Prim Procuror adjunct Teodora Iacob.

Din ultimele informații primite de reporterul Turnul Sfatului, miercuri, 14 septembrie, infirmierul a fost reținut de procurori pentru 24 de ore.

Răspunsul Spitalului de Psihiatrie în această situație

O solicitare din partea publicației Turnul Sfatului a ajuns și la conducerea Spitalului Clinic Județean de Psihiatrie în care se cer lămuriri cu privire la toate aceste aspecte. Mai jos publicăm atât întrebările puse, cât  și răspunsul primit.

Solicitare

„Prin această solicitare vă fac cunoscut faptul că în posesia jurnaliștilor de la Turnul Sfatului au ajuns o serie de documente care atesta tensiunile din cadrul spitalului. Din ultimele documente primite la redacție reiese faptul că infirmierul ... este suspectat de agresiune sexuală asupra pacientei .... De asemenea, sunt o serie de documente prin care infirmierul se anunță a fi nevinovat și aduce în discuție trei angajate ale spitalului care ar fi învățat pacienta să comunice acuzațiile. În contextul în care, pacienta a fost trimisă la Spitalul Județean Sibiu pentru investigații vă rog să răspundeți următoarelor întrebări.  

  1. După ce au apărut primele acuzații la adresa infirmierului reprezentanți din conducerea spitalului au făcut investigații de ordin interior pentru a proba spusele pacientei (verificat camere video, stat de vorbă cu alți angajați, stat de vorbă cu stat de vorbă cu infirmierul acuzat)?
  2. Care au fost primele măsuri luate în această situație?
  3. Care au fost măsurile luate cu privire la infirmierul ...?
  4. Care este stadiul anchetei în momentul de față?
  5. Care este rezultatul primit de la Spitalul Județean în urma controlului făcut pacientei ...?

Tensiunile și acuzațiile din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Sibiu durează de aproximativ doi ani. Potrivit documentelor avute în posesie, în cadrul unor sesizări făcute către conducerea spitalului sunt folosite cuvinte de o gravitate ridicată dintre care menționez: frica pacienților față de angajați, pacienți folosiți în planuri de răzbunare, intimidări, răzbunare, favoritisme, hărțuire, instigare, discriminare, pacienți agresați, bătuți, angajați epuizați, situații abuzive, lipsa efectivului de lucru, ture neacoperite, grafice defectuoase, situații interne nerezolvate, situații care pun în pericol pacienții și angajații.

În acest context vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Are conducerea spitalului cunoștință de toate aceste aspecte?
  2. Ce măsuri s-au luat în acești doi ani pentru rezolvarea și aplanarea conflictelor?
  3. Avânt în vedere mediul toxic reieșit din documentele care au circulat în interiorul spitalului între angajați și șefi de ture, medici șefi și manager sunt pacienții acestui spital în siguranță?
  4. Cum comentați toate aceste aspecte?”

Răspunsul trimis de reprezentanții Spitalului Clinic de Psihiatrie

„Având în vedere gravitatea, conținutul și aspectele multiple prezentate în cuprinsul sesizărilor primite de conducerea unității, aceasta respectând legislația în vigoare a sesizat organele judiciare abilitate.

În prezent este în desfășurare o anchetă instrumentată de organele judiciare abilitate, motiv pentru care în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 litera c) din cuprinsul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, nu vă putem furniza datele solicitate.

Legat de celelalte aspecte menționate în solicitarea dumneavoastră precizăm că o parte din ele au legătură cu ancheta în curs, iar situația expusă este una particulare, la nivelul unei singure secții din cadrul unității. Referitor la lipsa efectivului de lucru, vă precizăm că aceste aspecte nu sunt fondate. Precizăm că au fost luate toate măsurile necesare de către conducerea instituției, Astfel încât calitatea serviciilor medicale și de îngrijiri a pacienților să nu fie afectate.

La finalizarea acțiunilor în curs de desfășurare, vă asigurăm că vom reveni cu un răspuns complet la toate întrebările dumneavoastră.

Cu stima, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr, Gheorghe Preda” Sibiu prin Comitet director

Manager - Jur. Florin Neag

Director medical- Șef lucrări Dr. Ciprian Băcilă

Director financiar contabil – Ec. Nicoleta Rasa

Director de îngrijiri – as. Med. Irina Rotariu

Menționăm faptul că, în perioada ianuarie 2020 – februarie 2021 manager a fost Ioan Sebastian Stroia, director medical fiind medicul Ciprian Băcilă. În perioada februarie 2021 – iunie 2021 manager interimar este medicul Ciprian Băcilă, director medical fiind dr. Bogdan Păcală. Din iunie 2021 și până în prezent, manager prin concurs a devenit Florin Neag, medicul Ciprian Băcilă reluându-și postul de director medical.

Un material realizat de Raluca Budușan și Alin Bratu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

Marioara

Acum 1 an

Ce mizerii! Ce poti sa spui cand citesti asa ceva? Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi pe mana lor!

Raspunde

Popa de carton

Acum 1 an

Spitalul ala de urgente e o bataie de joc..mai ales urgentele ..un om a fost lasat intr.un scazn cu rorile in hoöul acela imens,a plecat sa bea cafea si omul a inceput să se asfixieze cu propriul sange,eu am asteptat de 3 ore sa ma bage cineva in seana,tot acolo Cand am vazzt ca nimeni nu reactioneaza,ca nimeni nu vine,si ca ala moare in fara mea,an pus mana pe scaun,si l.am dus in sala cea mare Moare,bai indiferentilor! Abia atunci s au trezit! Neomenie multa la Sibiu..,un oras" overrated* supraevaluat,cu prea putina sau deloc omenie

Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Su-perb! Bāi copii, cine nu stie trebuie sā afle cā, aici in Romania cine lucreazā intr-o institutie a statului este, se considerā si actioneazā cā un DUMNEZEU! TOTI CEILALTI SUNT SUPUSII! SCURT! Vamā, finante, scoli, spitale, politie, justitie TOTI SUNT IISUSII CRISTOSII SOCIETĀTII! CLAR? Acuma cuminti la locurile voastre sclavilor!
Raspunde

O nuanta

Acum 1 an

La Spital nu sunt functionari publici! De aceea se angajeaza cei declarati incompatibili de ANI. Ca nu mai pot angaja min 3 ani in functii publice si atunci sunt numiti sefi. Daca msi ai si ff sau particulara si mai repede ajungi sef. Peste medici.
Raspunde

Rusine cu-i i-a angajat

Acum 1 an

Dir cu particulara si decizie Agentia de Intritate. Seful de personal si proces ANI. Spitalele, refugii ptr cei cu scheleti in dulapul eticii, adica ptr cei pe care legea nu-i mai considera demni sa ocupe o functie publica. Astea-s cadrele partid. Iar doctorii cu scoala sunt condusi de astia!?
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Altă instituție de sub Consiliul Județean își spală rufele în public, precum a făcut-o Biblioteca Astra anul trecut. Sinecuriști, privilegii, favoruri sexuale - bugetăria sibiană.
Raspunde

Duncan MacLeod

Acum 1 an

Poate ca a sosit timpul sa luati la puricat spitalele sibiene unul cate unul. As fi curios cati dintre angajati sunt rude, cat mai "merge" un post (in traducere libera cat costa), cum se fenteaza concursurile etc etc. O prima situatie ciudata se inregistreaza tocmai la spitalul pomenit in articol: in meniul anagajari vedem cum pe posturi-cheie e cate un singur candidat (pe principiul pleaca ai nostri, vin ai nostri), iar pe cele pentru "prostime" e bataie. Aici ar fi interesant de aflat care sunt regulile jocului ca sa obtii postul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus