Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ce mai aruncă bucureștenii în canalizare: Porci, cai, o jumătate de oaie, mii de tone de şerveţele umede, scutece, jucării, frigidere, televizoare și covoare

Ce mai aruncă bucureștenii în canalizare: Porci, cai, o jumătate de oaie, mii de tone de şerveţele umede, scutece, jucării, frigidere, televizoare și covoare

Garda de Mediu afirmă într-o postare pe Facebook că staţia de epurare a apelor uzate de la Glina se confruntă cu o ”cantitate uriaşă” de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare.

”Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată”, se arată în postare.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, a făcut o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului, şi a discutat cu reprezentanţii societăţii Apa Nova, cea care administrează staţia de epurare.

”Din aceste discuţii a reieşit ca una dintre marile probleme cu care se confruntă staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo. De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiţionat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Aceştia au arătat că ”preţul” acestor gesturi este reprezentat de ”avarii, disconfort şi poluarea mediului”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 968

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus