Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Autostrada Sibiu – Făgăraș. Conducerea CNAIR, chemată la raport pentru licitația blocată

Autostrada Sibiu – Făgăraș. Conducerea CNAIR, chemată la raport pentru licitația blocată

Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților a invitat săptămâna viitoare conducerea CNAIR să dea detalii legate de situația Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, acolo unde licitația a fost blocată din cauza numărului mare de întrebări puse de către constructori.

”Acolo sunt foarte multe întrebări, sunt ceva probleme. Cei de la CNAIR nu au reușit să răspundă la toate în timp util, astfel că s-a luat decizia amânării ei. Miercuri cei de la CNAIR sunt invitați la Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților să răspundă la câteva întrebări despre acest subiect”, spune deputatul UDMR, Benedek Zacharie.

Citește și: Autostrada Sibiu - Făgăraș: Începe licitația pentru proiectare și execuție

Ofertele pentru acest lot de aproape 20 de kilometri urmau să fie depuse până pe 11 octombrie.

Licitația pentru proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 2: km 14+253 – 34+175, Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1)” a fost lansată pe 3 august 2022, iar valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 1,71 miliarde de lei și 2,02 miliarde de lei.

Execuția lucrărilor este estimată la 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA.

Citește și: Probleme pe Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorii sunt nemulțumiți de presiunea CNAIR și de creșterea prețurilor. ”Mi-e greu să cred că există un singur vinovat”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alex

Acum 1 an

Deci se referă la tronsonul 2 sau la toată autostrada?
Raspunde

Jean

Acum 1 an

Da
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus